ΤΟΠΙΚΑ

Εύη Καρυδάκη: Βρωμιά και προβοκάτσια από την πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ

εύη-καρυδάκη-βρωμιά-και-προβοκάτσια-α-263809

Για βρωμιά και προβοκάτσια και γκεμπελίστικη λογική του «πες, πες κάτι θα μείνει», κατηγόρησε την πλειοψηφία της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, η επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΣ-ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη, απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε το Σάββατο σχετικά με την αξιολόγηση.

Υπενθυμίζεται ότι, η πλειοψηφία του Συλλόγου με ανακοίνωσή της, κατηγόρησε την κ. Καρυδάκη ότι παρόλο που εμφανίζεται ως μπροστάρης στον αγώνα κατά της αξιολόγησης και καλεί τους εργαζομένους να μην την καταθέσουν, η ίδια κατέθεσε τα έγγραφα αξιολόγησής της.

Η κ. Καρυδάκη σήμερα διέψευσε την καταγγελία αυτή και είπε μεταξύ άλλων πως «είναι πάγια τακτική των δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού, λειτουργώντας ως η Πέμπτη Φάλαγγα για τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, να σπέρνουν το ψέμα και τη λάσπη ακριβώς για να σκεπάσουν την αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι έχουν επιλέξει συνειδητά να υπηρετούν τα Κόμματα, τις κυβερνήσεις και τις Δημοτικές Αρχές διαχρονικά, που έχουν φέρει τους εργαζόμενους στα όρια της εξαθλίωσης».

Αναλυτικά όσα είπε η Εύη Καρυδάκη στη σημερινή συνέντευξη Τύπου

Μετά τη λασπολογία της Δημοτικής Αρχής ως απάντηση στα 7 εργατικά ατυχήματα που καταγγείλαμε μαζί με την έλλειψη των ΜΑΠ ( Μέσα Ατομικής Προστασίας), τη βρωμοδουλειά ανέλαβε να συνεχίσει η ενιαία παράταξη του Συλλόγου μας.

Αντί να βγάλουν λοιπόν μια ανακοίνωση στήριξης προς τους εργαζόμενους που εργάζονται νυχθημερόν υπό αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο τη ζωή τους και ενάντια στην επίθεση του Δημάρχου, επέλεξαν για ακόμη μια φορά να συνεχίσουν τη λασπολογία.

Στους χαρακτηρισμούς της Δημοτικής Αρχής, την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν να προστεθούν και οι χαρακτηρισμοί από τους τοπικούς εκπροσώπους του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού, στη γκεμπελίστικη λογική του «πες, πες κάτι θα μείνει»…

Η βρωμιά και η προβοκάτσια ενάντια στα πρόσωπα που είναι μπροστά, και τυχαία δεν είναι ..,και ούτε βέβαια συμβαίνει για πρώτη φορά και μόνον στους ΟΤΑ.

Γιατί Δημοτικές Αρχές και εργοδοτικοί, χρόνια τώρα, απέναντι στη Δ.Α.Σ.;

Γνωρίζουν και οι δυο τον εχθρό τους.

Είναι πάγια τακτική των δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού, λειτουργώντας ως η Πέμπτη Φάλαγγα για τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, να σπέρνουν το ψέμα και τη λάσπη ακριβώς για να σκεπάσουν την αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι έχουν επιλέξει συνειδητά να υπηρετούν τα Κόμματα, τις κυβερνήσεις και τις Δημοτικές Αρχές διαχρονικά, που έχουν φέρει τους εργαζόμενους στα όρια της εξαθλίωσης.

Όπως γνωρίζετε, η αξιολόγηση έχει 3 φάσεις α)αυτοαξιολόγηση και ανώνυμη κριτική σε προϊστάμενο β)αξιολόγηση από προϊστάμενο γ)αξιολόγηση από διευθυντή. Προκαλώ τους υβριστές μου να πουν και να φέρουν έγγραφα, τους δίνω και την άδεια να παν να ψάξουν σε τι απ’ αυτά συμμετείχα. Ας μας δείξουν τι έχουν στα χέρια τους, εκτός από τη λάσπη του βαρελιού τους που δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο.

Για να δούμε όμως έναν –έναν ποιος ρίχνει τη λάσπη:

Μήπως δεν είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που λειτουργούσαν και λειτουργούν ως οι καλύτεροι κλακαδόροι των κομμάτων που μας έφεραν τα τέσσερα μνημόνια, αυτοί και οι «πλουραλιστική παρέα τους»… πότε με το ΠΑΣΟΚ, πότε με ΝΔ, πότε με ΣΥΡΙΖΑ, πότε με στολή παραλλαγής σε μετονομασμένα άλλα κόμματα ΠΟΤΑΜΙ-ΔΗΜΑΡ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και πάει λέγοντας …

Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που στο πρόσφατο παρελθόν έβγαιναν «χαρούμενες» φωτογραφίες μετά από επιτυχημένες συσκέψεις με την πρώην Δημοτική Αρχή γιατί μετά από διάλογο συμφώνησαν στην αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών του Δήμου Βόλου(Αύγουστος του 13)

Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που έβαζαν εμπόδια με απειλές τότε απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούσαν το οφειλόμενο γάλα και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και όρθωσαν ανάστημα, με μπροστάρηδες τους εκπροσώπους της ΔΑΣ, ενάντια στη μεθόδευση καταστρατήγησης της Συλλογικής Σύμβασης.

Ούτε κουβέντα βέβαια από τους ίδιους, για το γεγονός ότι μετά από επίμονο αγώνα τόσων χρόνων, καθημερινά, το συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαίωσης των εργαζομένων.

Σε καμία απεργιακή κινητοποίηση δεν κουνήθηκαν.

Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που όταν δεν απεργούν, «δικαιολογούν» την απεργοσπασία τους με το φαιδρό επιχείρημα ότι «είναι μοντέρνοι συνδικαλιστές».

Δεν έκαναν ποτέ την παραμικρή προσπάθεια για να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων απέναντι σ’ αυτή τη λαίλαπα και τη βαρβαρότητα.

Κινητικότητα από την πλευρά τους υπάρχει μόνον όταν πρόκειται για χορούς και εκδρομές ακόμη και σε περίοδο μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων τις μέρες υπογραφής των μνημονίων.

Προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό,μεθοδεύοντας να μετατρέψουν το Σύλλογο σε εντευκτήριο, βάζοντας εμπόδια σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα των συναδέλφων, ακριβώς γιατί ούτε μπορούν, αλλά ούτε και θέλουν να υψωθούν τείχη αντίστασης στο σφαγιασμό των εργαζομένων.

Μέρες απεργίας αρχές καλοκαιριού κι έφτασαν να ζητούν αποζημίωση-μεροκάματο από το ταμείο του Συλλόγου για την συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα, ερμηνεύοντας με το δικό τους άθλιο τρόπο το καταστατικό του Συλλόγου για την ημερήσια αποζημίωση του κάθε μέλους του ΔΣ του Συλλόγου μας, για την κάλυψη των εξόδων στα Συνέδρια της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στις μετακινήσεις στους άλλους Δήμους της Μαγνησίας.

Στις μέρες απεργίας για τους συμβασιούχους-παρατασιούχους ζητούσαν επιτακτικά «να τελειώσουν όσο πιο γρήγορα οι κινητοποιήσεις γιατί «είχαν και με άλλα σοβαρότερα να ασχοληθούν».

Φάνηκε ολοκάθαρα και τότε, ότι αναγκάστηκαν να συρθούν πίσω μας. όπως και η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ μήπως και σώσουν τίποτε, μήπως και καλύψουν την προδοτική τους στάση, χρόνια τώρα, απέναντι στους συμβασιούχους του κλάδου.

Οι συνάδελφοι το γνωρίζουν πολύ καλά, χωρίς τη στήριξη της Δ.Α.Σ και του Κλαδικού Συνδικάτου, δεν θα υπήρχε μέρα αγωνιστικής κινητοποίησης μόνον «μέρα συμβολικού αποκλεισμού» όπως δήλωναν οι ίδιοι, ενώ την ίδια στιγμή σε όλες τις μεγάλες πόλεις οι καταλήψεις και οι απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν πολυήμερες.

Ας μας πουν πότε ενημέρωσαν ως όφειλαν τους συναδέλφους, πχ στις πρόσφατες κινητοποιήσεις , στη ΔΕΘ, προχθές ακόμη, στο Συλλαλητήριο στη Λάρισα, με τη κάθοδο του Πρωθυπουργού στο Συνέδριο-φιάσκο «για τη δίκαιη ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση».

Μόνον αμήχανες προσπάθειες όταν βρίσκονται με συναδέλφους για να καπελώσουν αγώνες χρόνων, για να λασπώσουν, να στοχοποιήσουν πρόσωπα για να βρωμίσουν τη Δ.Α.Σ. το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα.

Αυτός είναι ο μοναδικός καημός τους. Ακριβώς γιατί είναι μέχρι τα μπούνια, χωμένοι, ως στηρίγματα, μέσα στη αντεργατική πολιτική της εξαθλίωσης, της ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας και η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων ως μνημονιακή υποχρέωση, ως προαπαιτούμενο της τρίτης αξιολόγησης της Χώρας.

Προχθές ακόμη η ίδια η παράταξη τους στη ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλαδή η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή( πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ, μαζί με την αντίστοιχη των δημάρχων, η ΚΕΔΕ, συμφώνησαν να πάνε σε συνάντηση με την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης δίνοντας «Χείρα βοηθείας» στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κάμψει της αντιδράσεις των εργαζομένων και να προωθήσει την αντιδραστική «αξιολόγηση» στο Δημόσιο, στην αναζήτηση της … «αντικειμενικής αξιολόγησης»

Τι σημαίνει αντικειμενική αξιολόγηση, σημαίνει απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, σημαίνει χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα με πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για τη λαϊκή οικογένεια.

Όπως και να βαφτιστεί η «αξιολόγηση» στο Δημόσιο είναι αντιδραστική ακριβώς γιατί υπηρετεί την αναδιάρθρωση του αστικού κρατικού μηχανισμού, προκειμένου να υπηρετεί ακόμα πιο αποτελεσματικά την αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αναδεικνύει το ίδιο το αντιδραστικό περιεχόμενο της «αξιολόγησης», τους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθεί το κράτος, μέσω αυτής.

Στη πραγματικότητα λοιπόν, όλη αυτή η προβοκατόρικη προσπάθεια από την πλειοψηφούσα παράταξη να σηκώσει σκόνη στα πρόσωπα, να αφήσουν θολά σημεία και σκιές, δεν είναι τίποτε άλλο από την πλήρη ταύτιση με την Δημοτική Αρχή, κατά την πάγια σύμπλευση τους με κάθε Δημοτική Αρχή, στηρίζοντας ταυτόχρονα το επιχείρημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι η αξιολόγηση προχωράει κανονικά.

Τους πείραξε πολύ η καταγγελία για τα εργατικά ατυχήματα όπως τους πειράζει και η καθημερινή μας κρυστάλλινη στάση και δράση μέσα στο κίνημα.

Είναι δε, τέτοια η βρωμιά τους που δεν είναι τυχαία η ανάρτηση της λασπολογίας τους σε φιλικό τους, αθηναϊκό site, μαζί με τη φωτογραφία του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επικεφαλής της ΔΑΣ , Β. Πετρόπουλου από την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν στο Βόλο για τα εργατικά ατυχήματα και τη καταγγελία στη Δημοτική Αρχή.

Η ενορχηστρωμένη προβοκάτσια να πλήξουν τη ΔΑΣ, το ΠΑΜΕ, δεν θα τους περάσει. Ήδη έχει αρχίσει να τους γυρνάει μπούμερανγκ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις συμβάλλοντας καθοριστικά στο εργατικό ταξικό κίνημα, γυρίζοντας την πλάτη στους εργοδοτικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστές, να τους πετάξουν στα αζήτητα, να μην υποκύψουν στις πιέσεις για την εφαρμογή της αντιδραστικής «αξιολόγησης», συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια σε αυτή και συνολικά στη αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική κυβερνήσεων, Δημάρχων, ΕΕ, κεφαλαίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου