ΤΟΠΙΚΑ

Με τη Ζέττα ο Νίκος Τσακνής

με-τη-ζέττα-ο-νίκος-τσακνής-495646

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της υποψηφίας Δημάρχου Ζέττας Μακρή τονίζονται τα εξής: Ο γνωστός συντοπίτης δημοσιογράφος Νίκος Τσακνής θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Ζέττας Μακρή ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, διατηρώντας πάντοτε το δικό του ξεκάθαρο πολιτικό και πολιτιστικό στίγμα. Ο κ. Τσακνής αποφάσισε να συστρατευθεί με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, των οποίων ηγείται η Ζέττα Μακρή, πιστεύοντας ότι στο πρόσωπο της κ. Μακρή εκφράζονται όλοι εκείνοι – ανεξαρτήτως πολιτικής πεποιθήσεως – που οραματίζονται μία σύγχρονη πόλη. Ο Νίκος Τσακνής εξηγεί με την ακόλουθη σχετική επιστολή τους λόγους που τον οδήγησαν στη συνεργασία με τη Ζέττα Μακρή.

«Ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει ο Γ.Α.Π και όχι το ίδιο – και μάλιστα το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Ψηφίσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου ως σοσιαλδημοκράτη, τίμιο, ριζοσπάστη, άνθρωπο με πολιτικό ήθος και όχι εξουσιολάγνο όπως εμφανίστηκε ο αντίπαλός του Βενιζέλος.

Υποστηρίζουμε δε την πολιτική του, κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές παρά τις επιμέρους λανθασμένες επιλογές και το μνημόνιο παρά τις πασιφανείς ακρότητες.

Ο Παπανδρέου φέρνει έναν άλλο αέρα στη διακυβέρνηση της Ελλάδας, που χρειάζεται συμμαχίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό -για να σταθεί όρθια μέσα στην κτηνώδη παγκόσμια συνθήκη, με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. Κάτι πάει να γίνει στη χώρα, αλλά συναντάει την πολιτικάντικη έως ύποπτη αντίδραση όλου του φάσματος.

Δεν είναι υπερβολή ότι όλοι οι Έλληνες βρίσκονται απέναντι θετικά η αρνητικά σε έναν και μόνο άνθρωπο: στον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτό δεν είναι απλώς άδικο, είναι και μέγα πολιτικό και κοινωνικό σφάλμα. Με τον Καλλικράτη φάνηκε μία ελπίδα. Εκλεγμένες περιφερειακές κυβερνήσεις. Δήμοι ενός μεγέθους που επιτρέπει τολμηρούς αναπτυξιακούς σχεδιασμούς. Μεταφορά του κέντρου βάρους των συζητήσεων σε αναγνωρίσιμο, ελέγξιμο, επίπεδο. Η πόλις και ο πολιτισμός της στο προσκήνιο. Και κυρίως, η ευνοϊκότερη πολιτική συγκυρία, αφού στην κυβέρνηση ορκίζονται για τον πολίτη, τη διαφάνεια, τη δημόσια διαβούλευση, τη δικαιοσύνη, την πάταξη της μαγκιάς με τα χίλια πρόσωπα κ.λ.π., κ.λ.π. Όθεν, θα περίμενε κανείς αν δει το παπανδρεϊκό μοντέλο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα περίμενε κανείς να το δει να εκφράζεται στο πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Ειδικά στο Βόλο, με την επιλογή Σκοτινιώτη, η κεντροαριστερή νότα ήταν εξασφαλισμένη. Έμενε να δούμε τους υποστηρικτές και τους υποψηφίους: την παπανδρεϊκή συνταγή υποχρεωτικά απορρέουσα της επιλογής του ίδιου προσωπικά.

Αντί για κάτι τέτοιο αντικρίσαμε μία εντελώς άλλη πολιτική, απότοκο του πανικού της μη εκλογής. Είδαμε να συστεγάζονται είτε ως υποψήφιοι είτε ως εμψυχωτές: Το πολιτικό κατεστημένο της Πορταριάς. Οι απόλυτοι κομφορμιστές και λαϊκιστές της Νέας Ιωνίας. Οικονομικοί αριβίστες, λαγοί και μικροεγκληματίες στον ευρύτερο economic sector. Επιφανείς εκπρόσωποι του ακροδεξιού ηδονισμού. Δεξιοί κυριλέδες και δεξιοί δημαγωγοί. Αποτυχόντες στο έργο τους νομαρχιακοί σύμβουλοι. Ψηφοκάτοχοι – δερβεναγάδες και οπορτουνιστές ψηφοθήρες. Κυνικές καμένες καραβάνες. Παράγοντες του Ποδοσφαίρου και του Κινήματος δι΄ αντιπροσώπων. Νυν περιφερειακοί αρματολοί που κοιτάζουν από τον Όλυμπο τους ραγιάδες με πηγαία περιφρόνηση ανάμεικτη με στημένη μεγαλοθυμία. Μεγαλοκοπέλες που θυσιάζονται σε ατέλειωτα κοζερί για να πετύχουν μάγκικα να ανέλθουν σε πείσμα κάθε αξίας. Σπουδαία λαχανάκια με βαθύ ντεκολτέ. Στυλίστες πασοκτήζδες, με βαλκανικής κοπής αφομοίωση της λεγόμενης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους.

Και εδώ ακριβώς είναι που χάνει η Κεντροαριστερά και κερδίζει η Κεντροδεξιά. Διότι αν αυτός ο αφρός δεν προέρχεται από μία απολύτως δεξιόστροφη αντίληψη, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους. Μας μιλούν για λόγους απολύτως δικούς τους, ξένους, άγνωστους, όσοι μιλούν για οράματα και θάματα, έχοντας συνειδητά επιλέξει τέτοια πρόσωπα. Ε, λοιπόν, έχουμε εντελώς άλλη αντίληψη περί του τρόπου ανόδου στην ιεραρχία, και κατά συνέπεια έχουμε άλλη αντίληψη περί εξουσίας. Διότι, το να μην ενδιαφέρεται κανείς για την εικόνα που δίνει προς τα έξω – δεδομένης της κτηνώδους δυνάμεως που διαθέτει αυτή η εικόνα ως πρότυπο φρονήματος – προκειμένου να αναρριχηθεί στην αρχή του Δήμου είναι ή λάθος ή απόλυτος συμβιβασμός με τη δημαγωγία. Οι λέξεις δεν μπορεί να έχουν άλλη σημασία.

Ως εκ τούτου, μία υποψηφιότητα με τη Δεξιά πολυκατοικία έχει το νόημά της, αν μάλιστα τίθεται απέναντι στην κεντροαριστερή πολυκατοικία, όπως αυτή αντιλαμβάνεται τον εαυτό της: απολύτως παρα – στατικά.»

Νίκος Τσακνής

Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου ευχαρίστησε τον κ. Τσακνή για την υποστήριξη του και χαρακτήρισε την συμμετοχή του στο στελεχιακό της δυναμικό ως επιπλέον εγγύηση για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου. Η συμμετοχή του κ. Τσακνή αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η Ζέττα Μακρή οραματίζεται έναν Δήμο, όπου ο κάθε πολίτης έχει και λόγο και θέση, όταν υποστηρίζει τις ίδιες ιδέες και οραματίζεται έναν Νέο Δήμο με Νέο Ξεκίνημα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου