ΤΟΠΙΚΑ

Αποφασίζουν αν θα συνεχίσουν κινητοποιήσεις

αποφασίζουν-αν-θα-συνεχίσουν-κινητοπ-851206

Καθοριστικές για τη συνέχιση των φοιτητικών κινητοποιήσεων αναμένεται να είναι οι γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Με την επιστροφή τους στα ακαδημαϊκά έδρανα μετά το τέλος των διακοπών του Πάσχα οι φοιτητές στο Βόλο, όπως και στα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα ανά τη χώρα, καλούνται να αποφασίσουν για την πορεία των μαραθώνιων κινητοποιήσεών τους.
Οι γενικές συνελεύσεις θα είναι εκείνες που θα κρίνουν τις μορφές συνέχισης των κινητοποιήσεων. Πριν το Πανεπιστήμιο κλείσει για δύο εβδομάδες εξαιτίας των διακοπών πάντως, ελάχιστα τμήματα παρέμεναν με «λουκέτα» καταλήψεων, καθώς τα μαθήματα που χάθηκαν και η μετάθεση της εξεταστικής έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στην πλειοψηφία των φοιτητών.
Στο τοπικό ακαδημαϊκό ίδρυμα οι απόψεις συνεχίζουν να είναι διιστάμενες ως προς τα περιθώρια που υπάρχουν να χαθούν και άλλες ημέρες με κατάληψη τμημάτων.
Το συντονιστικό όργανο γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων φοιτητών επιμένει στη θέση ότι οι κινητοποιήσεις δεν μπορούν να σταματήσουν σε αυτό το κρίσιμο σημείο. Αίτημα που προέβαλαν δυναμικά και συνεχίζουν να προβάλουν φοιτητές και πανεπιστημιακοί είναι η απόσυρση του νόμου-πλαισίου.
Πέρα από τις αποφάσεις για κατάληψη ή μη των σχολών τους, οι φοιτητές προγραμματίζουν το πρώτο συλλαλητήριο της νέας περιόδου κινητοποιήσεων που φαίνεται να ξεκινάει. Κατά πάσα πιθανότητα στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίες προγραμματίζονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Επιστροφή στα μαθήματα
Στους σχολικούς χώρους επέστρεψαν από χθες μετά τη δεκαπενθήμερη ανάπαυλα μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Η λειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με τους διευθυντές Εκπαίδευσης, ξεκίνησε χωρίς προβλήματα, με μία όμως εξαίρεση…
Τα σπασμένα τζάμια σε διδακτήρια, φαινόμενο που συνοδεύει την επαναλειτουργία των σχολείων μετά από διακοπές, καθώς οι αυλές αποτελούν χώρο παιχνιδιού και ποδοσφαιρικών αγώνων από μαθητές.
Έτσι, χθες σε πολλές περιπτώσεις οι διευθυντές ενημέρωσαν τζαμάδες για την αλλαγή σπασμένων τζαμιών, που εντοπίστηκαν σχεδόν σε ένα στα δύο διδακτήρια του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Κώστα Ζίκο, η επέκταση του θεσμού των σχολικών φυλάκων και στα δημοτικά σχολεία κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου να προστατεύεται η δημόσια περιουσία.
Με τον δικό τους «πονοκέφαλο» επέστρεψαν στο μεταξύ στα σχολεία τους οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, κυρίως οι τελειόφοιτοι, οι οποίοι μετρούν πλέον αντίστροφα τις ημέρες για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, που θα κρίνει την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Χθες μάλιστα έγινε γνωστό και το πρόγραμμα διεξαγωγής των εξετάσεων σε Γυμνάσια, Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά Λύκεια, Τ.Ε.Ε. και ΕΠΑ.Λ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου