ΤΟΠΙΚΑ

Στο… περίμενε ακόμη οι λατόμοι του Πηλίου

στο-περίμενε-ακόμη-οι-λατόμοι-του-πη-264928

Από το Πάσχα είναι σε αναμονή του ανοίγματος της μπάρας προς τα λατομεία και το μεροκάματο Στο… περίμενε για περισσότερο από ενάμιση χρόνο εξακολουθούν να βρίσκονται οι λατόμοι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να επιστρέψουν στην εργασία και το μεροκάματο.

Πριν ένα χρόνο, οι λατόμοι του Νοτίου Πηλίου προχώρησαν στη σύσταση συνεταιρισμών για να μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στα λατομεία όπως προβλέπει η νομοθεσία. Ωστόσο, ο δρόμος προς τα λατομεία παρέμενε κλειστός. Λίγο πριν το περασμένο Πάσχα, είχαν ξεσηκωθεί και διαμαρτυρήθηκαν στον δήμο.

Η κινητοποίησή τους έφερε το θέμα μέχρι τη Βουλή, όπου ζητήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να υπογραφούν οι μελέτες και να δοθεί έγκριση για τη λειτουργία των λατομείων.

Εως και σήμερα, οι λατόμοι εξακολουθούν να είναι άνεργοι, με το κοινωνικό πρόβλημα που έχει προκύψει στις κοινότητες Νεοχωρίου, Καλαμακίου και Συκής να διογκώνεται. Ολόκληρες οικογένειες ζουν στην ανεργία από τότε που έκλεισαν τα λατομεία, και δεν μπορούν να καλύψουν βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των λατόμων Νεοχωρίου, Σωτήρη Θωμά, η άδεια των λατομείων Καλαμακίου βρίσκεται προς υπογραφή και του Νεοχωρίου αναμένεται την ερχόμενη άνοιξη. «Δεν μας σκέφτεται κανένας. Κανείς δεν νοιάζεται πώς τη βγάζουμε», τόνισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου