ΤΟΠΙΚΑ

«Κερνούσαν» χυμούς με ναρκωτικά

κερνούσαν-χυμούς-με-ναρκωτικά-265347

Δράστιδες οι τρεις γυναίκες – δηλητήριο που λήστεψαν στον Βόλο πέντε άτομα

Δράστιδες της δολοφονίας 87χρονης, που συνέβη τον Αύγουστο του 2013 στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, είναι οι τρεις γυναίκες – δηλητήριο, που τα έτη 2013 – 2014 χτύπησαν τέσσερις φορές στον Βόλο και υπνώτισαν με χυμούς που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες πέντε συνολικά άτομα, κυρίως ηλικιωμένες μοναχικές γυναίκες, τις οποίες στη συνέχεια λήστευαν, αφαιρώντας κάθε χρηματικό ποσό ή και αντικείμενα αξίας που έβρισκαν στα σπίτια τους.

Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 38, 43 και 45 ετών, οι οποίες εκτίουν σήμερα πολυετείς ποινές κάθειρξης, καθώς κατηγορούνται ότι εμφανίζονταν ως πωλήτριες χυμών και λήστευαν ηλικιωμένους σε διάφορες πόλεις της χώρας, μετά από επανεξέταση βιολογικών δειγμάτων προέκυψε ότι είναι υπαίτιες για τον θάνατο της 87χρονης, ο οποίος αρχικώς είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.

Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί σε κατάσταση αποσύνθεσης όμως, ένα αποτσίγαρο που εντοπίστηκε στο διαμέρισμά της, οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στον εντοπισμό των τριών κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το αποτσίγαρο ανήκε στην 43χρονη, ενώ η εξιχνίαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε με την τοξικολογική επανεξέταση των βιολογικών δειγμάτων της ηλικιωμένης, καθώς και με τη βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και μεθόδων που οδήγησε στην ανίχνευση ναρκωτικών και υπνωτικών ουσιών στον οργανισμό της.

Όπως είναι γνωστό, οι τρεις δράστιδες είχαν συγκροτήσει συμμορία και με το πρόσχημα της διαφήμισης χυμών εισέρχονταν σε διαμερίσματα ηλικιωμένων, οι οποίοι διέμεναν μόνοι τους. Τους πρόσφεραν χυμούς στους οποίους είχαν διαλύσει ναρκωτικές ουσίες, και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενες την κατάσταση αναισθησίας, στην οποία περιέρχονταν τα θύματά τους, αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή από τα σπίτια τους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι οι τρεις γυναίκες διέπραξαν σωρεία ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε διάφορες πόλεις της χώρας, με την ίδια μεθοδολογία δράσης, μεταξύ των οποίων και ο Βόλος.

Στην πόλη μας αριθμούν πέντε συνολικά θύματα, ένα από τα οποία ήταν και μία 80χρονη στον Βόλο την οποία οι θρασύτατες είχαν χτυπήσει την ίδια μόλις μέρα που εναντίον τους είχαν εκδοθεί και ανακοινωθεί τα εντάλματα σύλληψης, και η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας κατόπιν εισαγγελικής διάταξης δημοσιοποιούσε τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου