ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση του Συνεταιρισμού Ζαγοράς

διάκριση-του-συνεταιρισμού-ζαγοράς-266075

Κορυφαία διάκριση αποτελεί για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς η εγγραφή του στον εθνικό κατάλογο της UNESCO για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, ως θεσμός υποδειγματικός, που διακρίνεται σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Η απόφαση επικυρώθηκε από το εθνικό συμβούλιο στις 13 Οκτωβρίου, η διαδικασία έκδοσης της υπουργικής απόφασης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ενώ ταυτόχρονα, ο κορυφαίος συνεταιρισμός οδεύει στην κατεύθυνση της ένταξης και στον διεθνή κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πρόκειται για τον πρώτο Συνεταιρισμό από την Ελλάδα που εντάσσεται στα μνημεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και έχει επιλεγεί μεταξύ των τριών κορυφαίων επιλογών της Ελλάδας που προτείνονται στον διεθνή κατάλογο για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Τον φάκελο για την ένταξη του Συνεταιρισμού Ζαγοράς στον εθνικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς συνέταξε ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, επιστημονικός συνεργάτης του συνεταιρισμού για τον εορτασμό των 100 χρόνων ζωής και δράσης. Η κορυφαία διάκριση επικυρώθηκε από το εθνικό συμβούλιο, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για έναν φορέα που άντεξε εκατό χρόνια και αποτελεί πρότυπο συνεργατικότητας και αλληλεγγύης.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Αντώνης Λάσκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη διάκριση και πανελλήνια αναγνώριση του ιστορικού συνεταιρισμού της Ζαγοράς που, όπως υπογράμμισε, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των πολυετών προσπαθειών που αναπτύσσονται.

Παράλληλα ο ίδιος επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη διάκριση αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στη διεθνή προβολή και προώθηση των προϊόντων του συνεταιρισμού που διακρίνεται για τις καινοτόμες ιδέες που υλοποιεί.

«Ο συνεταιρισμός είναι εξωστρεφής και κάνει διαρκώς καινούργια βήματα. Στόχος μας είναι η βελτίωση του προϊόντος και η αύξηση της παραγωγής. Γι’ αυτό το λόγο κάνουμε καινούργιες φυτεύσεις, υιοθετούμε την ολοκληρωμένη καλλιέργεια και βελτιώνουμε διαρκώς την παραγωγή», υπογράμμισε ο κ. Λάσκος, καθιστώντας σαφές ότι η διατήρηση των υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών είναι πρωταρχικής σημασίας παράγοντας για τον συνεταιρισμό που αποτελεί διαχρονικό πρότυπο συνεργασίας και προόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου