ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιάμεσες εκπτώσεις από 1η Νοεμβρίου στην αγορά του Βόλου

ενδιάμεσες-εκπτώσεις-από-1η-νοεμβρίου-266231

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το δεύτερο δεκαήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων στην τοπική εμπορική αγορά, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 1 έως 10 Νοεμβρίου, με την προσδοκία της αύξησης του ενδιαφέροντος των καταναλωτών. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου πραγματοποιούνται σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η εμπορική κίνηση παρουσιάζει υφέσεις και εξάρσεις, με τους καταναλωτές να εμφανίζονται συγκρατημένοι έως φειδωλοί στις αγορές τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων αποσκοπεί, σε πρώτη ανάγνωση, στην τόνωση της εμπορικής κίνησης, αλλά οι έμποροι της περιοχής μας εκτιμούν ότι επί της ουσίας δεν επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους επαγγελματίες.

«Η συγκεκριμένη περίοδος μπορεί να συμβάλλει επικοινωνιακά στην τόνωση της ψυχολογίας του καταναλωτή, αλλά δεν αποτελεί την επιθυμητή λύση», όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Απόστολος Οντόπουλος, πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος επεσήμανε ότι οι αύξηση των υποχρεώσεων των καταναλωτών και ταυτόχρονα η μείωση των εσόδων τους, δεν αφήνουν περιθώρια ενίσχυσης της κίνησης στην αγορά.

«Υπάρχουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις στην αγορά, ανάλογα με τις μέρες. Το περασμένο Σάββατο, για παράδειγμα, είχαμε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες, γενικότερα από επισκέπτες άλλων πόλεων και υπήρχε κίνηση στην αγορά, που αποτυπώθηκε στα ταμεία των εμπόρων. Η προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, ήταν μάλλον αδιάφορη» τόνισε ο ίδιος.

Οι έμποροι διατηρούν επιφυλάξεις για το αν κατά πόσο θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία τους το συγκεκριμένο δεκαήμερο. «Δεν πιστεύουμε, επεσήμανε ο Απόστολος Οντόπουλος, ότι το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι ικανό να αναστρέψει την κατάσταση. Αναμφίβολα μπορεί να επηρεάσει θετικά ως ένα βαθμό τον καταναλωτή, αλλά όσες εκπτώσεις και να κάνουμε, όταν ο καταναλωτής βλέπει το εισόδημά του να χάνεται και τις υποχρεώσεις του να είναι πάρα πολύ υψηλές, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να διαθέσει επιπλέον χρήματα στην αγορά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου