ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρή ηλικιωμένη σε τροχαίο στο Ριζόμυλο

νεκρή-ηλικιωμένη-σε-τροχαίο-στο-ριζόμ-495899

Τραγικά σταμάτησε η διαδρομή επιστροφής στην οικία του, στο Ριζόμυλο, για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Χθες το μεσημέρι, ένα μόλις χιλιόμετρο πριν φτάσουν στον προορισμό τους, το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 69χρονος βγήκε από την πορεία του, έπεσε από ύψος 1,5 μέτρου και «κάρφωσε» πάνω σε μεγάλο τσιμεντένιο υδροδοτικό σωλήνα.

Ο 69χρονος και η 70χρονη σύζυγός του διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο Βόλου. Στις 5:15 το απόγευμα η 70χρονη Ειρήνη Τσόγκαρη υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της.

Στις 2:30 μετά το μεσημέρι το ζευγάρι πλησίαζε στο Ριζόμυλο, όταν στην πρώτη δεξιά στροφή στην είσοδο του χωριού -επικίνδυνη όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν- ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, αποκοιμήθηκε στο τιμόνι. Το αυτοκίνητο αντί να κινηθεί πάνω στη στροφή εξετράπη αριστερά και έπεσε από τον υπερυψωμένο δρόμο σε βάθος 1,5 μέτρου στο σημείο όπου ξεκινούν οι κατοικίες του Ριζομύλου. Το όχημα με τους δύο επιβάτες προσέκρουσε με δύναμη πάνω σε μεγάλο τσιμεντένιο αγωγό νερού.

Ο οδηγός και η σύζυγός του απεγκλωβίστηκαν από άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το αυτοκίνητο και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Βόλου. Η 70χρονη δεν κατάφερε να αντέξει στα σοβαρά τραύματα που υπέστη και παρά τις προσπάθειες των γιατρών εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα. Με ελαφρότερα τραύματα νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο ο σύζυγός της.

Από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης που διεξάγει το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, κανένας από τους δύο επιβάτες δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Ο οδηγός κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ το όχημα κυκλοφορεί νόμιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αίτια του δυστυχήματος αποδίδονται στο ότι ο 69χρονος αποκοιμήθηκε, ενώ οδηγούσε. Μάρτυρες του τροχαίου περιέγραφαν ότι το αυτοκίνητο δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα που να δικαιολογούσε την απώλεια ελέγχου πάνω στη στροφή. Ούτε στο ίδιο ή στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας του δρόμου υπήρχε κίνηση άλλου οχήματος.

Η κηδεία της άτυχης 70χρονης θα γίνει σήμερα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Ριζόμυλο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου