ΤΟΠΙΚΑ

Απαιτούνται δάνεια για τους νέους αγρότες

απαιτούνται-δάνεια-για-τους-νέους-αγρ-267407

«Ηρωες» είναι οι αγρότες. Σε εποχή κρίσης ζουν και εργάζονται σε ένα περιβάλλον που δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για τις καλλιέργειές τους. Η Πολιτεία καθυστέρησε έξι χρόνια να προκηρύξει τα νέα σχέδια βελτίωσης τους αγροτικού τομέα. Το δε τραπεζικό σύστημα δεν τους χρηματοδοτεί.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν προχθές σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Μαγνησίας με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Αγροτική Ανάπτυξη», η οποία διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και το Επιμελητήριο ενόψει των νέων σχεδίων βελτίωσης του αγροτικού τομέα, που αναμένεται να τρέξουν τον Νοέμβριο.

Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Λάμπρος, επισήμανε ότι δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει καμία ρύθμιση στην αγορά.

«Η Πολιτεία ψηφίζει νόμους ακόμη και για το πότε και πώς θα πληρώνονται οι αγρότες, ενώ η παραγωγή πωλείται στην πενταπλάσια τιμή στον καταναλωτή σε σχέση με αυτή της διάθεσής της από τους αγρότες» ανέφερε ενδεικτικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Βασίλης Καραλής, επισήμανε ότι αυτά σχέδια αποτελούν μοναδική ευκαιρία ώστε οι αγρότες να αποκτήσουν τα εφόδια που απαιτούνται και να λειτουργήσουν στο πνεύμα του ανταγωνισμού, παράγοντας αξιόπιστα, αξιόλογα και προπαντός ποιοτικά προϊόντα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου