ΤΟΠΙΚΑ

Ανοδική τιμή και στη βενζίνη

ανοδική-τιμή-και-στη-βενζίνη-267747

Εντονη ανησυχία προκαλεί στους πρατηριούχους η άνοδος στη διεθνή τιμή του πετρελαίου, η οποία αναμένεται να «συμπαρασύρει» προς τα πάνω και τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης, 3 έως 5 λεπτά ανά λίτρο, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Οι επαγγελματίες του κλάδου ανησυχούν, διότι οι παραπάνω αυξήσεις αναμένεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις ούτως ή άλλως, περιορισμένες καταναλώσεις που σημειώνονται.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος της τοπικής Ενωσης Βενζινοπωλών, η διεθνής τιμή του βαρελιού διαμορφώνεται στα 51, 5 δολάρια τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο, που κυμάνθηκε κατά μέσο όρο 42 με 45 δολάρια, και στη διάρκεια του καλοκαιριού από 47 έως 49 δολάρια το βαρέλι.

Κατά συνέπεια αναμένεται αύξηση και στα υγρά καύσιμα, πέραν της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που πωλείται κατά μέσο όρο 96 λεπτά το λίτρο στη Μαγνησία.

Η μέση τιμή λιανικής πώλησης σε επίπεδο Μαγνησίας είναι 1,25 ευρώ το λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης και 1,49 για τη βενζίνη, αντίστοιχα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

«Η ενδεχόμενη αύξηση στα καύσιμα είναι αυτονόητο ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα στους καταναλωτές, οι οποίοι είναι ήδη πιεσμένοι» σχολιάζει η κ. Κοντοχρήστου, η οποία κάνει λόγο για «μικρή έως υποτονική κινητικότητα» στα πρατήρια υγρών καυσίμων λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας.

Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν οι πρώτες παραγγελίες πετρελαίου στα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιοχής μας, λόγω της πρόσκαιρης πτώσης της θερμοκρασίας, ενώ όπως αναφέρει η πρόεδρος των πρατηριούχων, στην εβδομάδα που διανύουμε δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου