ΤΟΠΙΚΑ

Ματαίωση δύο πλειστηριασμών χθες στο Ειρηνοδικείο Βόλου

ματαίωση-δύο-πλειστηριασμών-χθες-στο-268881

Ματαιώθηκαν εν μέσω διαμαρτυριών οι δύο προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί που επρόκειτο να εκτελεσθούν χθες στο Ειρηνοδικείο Βόλου.

Μέλη της Κίνησης Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών απέτρεψαν την είσοδο των συμβολαιογράφων στο Ειρηνοδικείο, οι οποίοι υποχρεώθηκαν σε αποχώρηση.

Για τον τρίτο πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί, δεν παρουσιάστηκε κανένας στο Ειρηνοδικείο και ίσως να υπήρξε διευθέτηση της διαφοράς.

Οι δύο εκποιήσεις ακινήτων που δεν έγιναν, αφορούσαν σε αγροτεμάχιο έκτασης 4,5 στρεμμάτων σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου με βιοτεχνικό κτίριο για οφειλή ποσού 100.000 ευρώ μετά από αίτημα τράπεζας, και σε ισόγειο κατάστημα πολυκατοικίας στον Βόλο για ποσό οφειλής 25.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, λόγω των διαμαρτυριών οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τους καινούργιους πλειστηριασμούς που γίνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα δικαστική επιμελήτρια απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και ανέφερε ότι δεν μπορεί να κάνει κατάσχεση, καθώς δεν υπάρχει συμβολαιογράφος για να την αναλάβει.

Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών είναι ανυποχώρητα στις διεκδικήσεις τους για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις ακόμη και για πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών. Χθες συνταξιούχος διαμαρτυρόμενος πολίτης αποκάλυψε το δράμα που έζησε ο ίδιος σε πλειστηριασμό που ήταν να πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες.

Όπως είπε, είχε οφειλή ύψους περίπου 2.000 ευρώ, μετά από δανεικά χρήματα που έλαβε από ιδιώτη λόγω ανάγκης, και αν και ανά τακτά διαστήματα φρόντιζε να αποπληρώνει την οφειλή του, ωστόσο αυτή συνεχώς τοκιζόταν και έφτασε να αριθμεί πολλές χιλιάδες ευρώ και τον οδήγησε να απειλείται με την απώλεια περιουσιακών στοιχείων.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου