ΤΟΠΙΚΑ

«Καθυστερούν το επίδομα στους συνταξιούχους ανάπηρους πολέμου και Εθνικής Αντίστασης»

καθυστερούν-το-επίδομα-στους-συνταξ-270899

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας την άμεση καταβολή του ετήσιου επιδόματος που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι ανάπηροι πολέμου και Εθνικής Αντίστασης, έπειτα από σχετικό υπόμνημα που έλαβε από την Ένωση Αναπήρων – Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης του Νομού Μαγνησίας.

Όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας, οι συνταξιούχοι ανάπηροι πολέμου και Εθνικής Αντίστασης λαμβάνουν ένα ετήσιο επίδομα της τάξεως των 250 ευρώ κάθε Ιούνιο. Το επίδομα αυτό προκύπτει από τις κρατήσεις που γίνονται στις συντάξεις τους υπέρ του Ταμείου Αρωγής τους. Για το 2016 η καταβολή του επιδόματος έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να τους αποδοθεί τον Ιανουάριο του 2017, ενώ για φέτοςακόμη εκκρεμείη καταβολή του.

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος, αφού τόνισε ότι το επίδομα που αποδίδεταιστους ανάπηρους πολέμου και Εθνικής Αντίστασης δεν είναι παρά ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορεί να αποδώσει η πολιτεία σε όλους αυτούς που πολέμησαν και πρόσφεραν σε εμάς, σήμερα,τη δυνατότητα να ζούμε ελεύθερα, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί στην άμεση καταβολή του, βάζονταςένα τέλος στην ταλαιπωρία τους.

Άμεση τοποθέτηση δασκάλων στο Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ζητώντας να λυθεί επιτέλους το ζήτημα με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μαγνησίας και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου. Ο βουλευτής Μαγνησίας, αφού έλαβε σχετικό υπόμνημα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τρικερίου, προέβη για πολλοστή φορά στην άμεση κατάθεση αναφοράς προς τον αρμόδιο υπουργό, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για τις αδικαιολόγητες ελλείψεις δασκάλων στο σχολείο του Τρικερίου. Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι ο κίνδυνος υποβάθμισης του σχολείου θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα και για την ίδια την τοπική κοινωνία, καθώς δεν θα είναι λίγες οι οικογένειες που θα αναγκαστούν να μετακομίσουν στο Βόλο προκειμένου τα παιδιά τους να λάβουν τη μόρφωση που τους αξίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου