Διάλεξη του Καθηγητή Ανέστη Γουργιώτη στην Πολυτεχνική Σχολή

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-17, 12:00:59
Διάλεξη του Καθηγητή Ανέστη Γουργιώτη στην Πολυτεχνική Σχολή

Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΜΧΠΠΑ διοργανώνουν τη διάλεξη του κ. Ανέστη Γουργιώτη,  Δρ. Μηχανικού Χωροταξίας-Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ειδικού Επιστήμονα Χωροταξίας στη Δ/νση Χωροταξικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα: «Το Τοπίο ως Εργαλείο Χωρικού Σχεδιασμού. Παραδείγματα Εφαρμογής» την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017,ώρα 18:00 στην αίθουσα Α2 του ΤΜΧΠΠΑ.

Βιογραφικό

Ο Ανέστης Γουργιώτης, Ειδικός Επιστήμονας Χωροταξίας στη Δ/νση Χωροταξίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικών Αλλαγών (ΥΠΕΚΑ) από το 2000, σπούδασε χωροταξία στο πανεπιστήμιο Bordeaux στην Γαλλία, μετεκπαιδεύτηκε στην πολεοδομία λαμβάνοντας τον μεταπτυχιακό τίτλο "DESS Urbanisme Operational" και εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Διετέλεσε κατά τα έτη 2002 έως και 2005 Εθνικός Εκπρόσωπος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες αποσπασμένος στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. Στο Υ.Π.Ε.Κ.Α ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με την εκπόνηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ως Πρόεδρος της επιτροπής επίβλεψης) καθώς και με την εκπόνηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης του Ορεινού Χώρου.

Εκπροσώπησε το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στην Επιτροπή των Ανώτατων Λειτουργών Χωροταξίας της Comité EuropéendesMinistresd’ AménagementduTerritoire (CΕΜΑΤ), στο Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς και στις ομάδες εργασίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σήμερα ασχολείται με την προετοιμασία της 16ης Συνόδου των Υπουργών Χωροταξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CΕΜΑΤ) καθώς και με γνωμοδοτήσεις σε θέματα χωροθέτησης υποδομών και επενδύσεων σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Διδάσκει επίσης στα επιμορφωτικά προγράμματα του τομέα περιβάλλοντος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης και στο Τμήμα μηχανικών Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως εξωτερικός συνεργάτης.

Έχει εργασθεί ως επιστημονικός σύμβουλος για την προετοιμασία και διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, ενώ κατά τα έτη 1995-1996 απασχολήθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Unesco, στο Παρίσι.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=