ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση του Δήμου Βόλου στην «Επιλογή Ευθύνης» για τον απολογισμό έργου

απάντηση-του-δήμου-βόλου-στην-επιλογ-271721

Σε απάντηση ανακοίνωσης της παράταξης της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου σχετικά με τον απολογισμό έργου που έγινε χθες το βράδυ από την Δημοτική Αρχή, από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κρυμμένοι στις τρύπες τους, ως «λαγοί» της αυτοδιοίκησης, κρυπτόμενοι από τους πολίτες και την κοινωνία, τα μέλη της σκοτινής παράταξης (Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Σπίτι) προσπάθησαν με τις αφόρητες κοινοτυπίες τους και το κακόγουστο υφάκι τους, με μια ανακοίνωση μνημείο ασυναρτησίας, να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, τόσο από τον εντυπωσιακό απολογισμό των πεπραγμένων στον οποίο προχώρησε η Δημοτική μας Αρχή, όσο και από τη συμμετοχή των πολιτών στην ειδική συνεδρίαση που έγινε στο «Αχίλλειο» και όχι σε κάποιο γραφείο, μεταξύ συγγενών και φίλων, όπως συνέβαινε λίγα χρόνια πριν…

Δεν μας προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι και πάλι εστιάζουν, εκβάλλοντας χολή, μιζέρια και κακομοιριά για τον γιορταστικό διάκοσμο της πόλης και τις μεγάλες εκδηλώσεις που προετοιμάζονται για να φέρουν το Βόλο μας, για μια ακόμη χρονιά, στο επίκεντρο του Πανελλήνιου ενδιαφέροντος και της προτίμησης των τουριστών όχι μόνο αυτής της περιόδου. Εμείς περιμένουμε τις γιορτές για να αναδείξουμε την πόλη μας, να τονώσουμε την οικονομία μας, να μοιράσουμε χαρά, φως και μαγεία σε μικρούς και μεγάλους.

Αυτοί περίμεναν τις γιορτές, ο ένας για να μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα των επαγγελματιών, ως τρόπαιο της εξουσίας του, και η άλλη για να πέσει η θερμοκρασία και να ελαττωθεί η αφόρητη δυσωδία από τους άπλυτους κάδους και τη βρομιά στην πόλη, εξαιτίας της παροιμιώδους ανικανότητάς της. Δεν είναι δα τόσο μακρινή η εποχή για να τα έχουν ξεχάσει όλα αυτά οι πολίτες.

Όσο για τα έργα που ανησυχούν και έχουν το απύθμενο θράσος να ασκούν και κριτική, μια επισήμανση. Το μόνο που παραλάβαμε από την σκοτινή παράταξη ήταν όλα κι όλα τρία μπουκάλια σαμπάνιας, κρυσταλοποιημένα, σε ένα ψυγειάκι στο γραφείο του Δημάρχου. Όπως μάθαμε εκ των υστέρων τις είχαν προμηθευτεί για να τις ανοίξουν στα εγκαίνια του πρώτου έργου που θα έκαναν. Και που, απλώς, δεν έγινε ΠΟΤΕ!

Τώρα για τα περί πάθους εξουσίας και όλα αυτά τα φληναφήματα τι να απαντήσει κανείς σε ανθρώπους που αποδοκιμάστηκαν με τον πιο ντροπιασιτκό και ατιμωτικό τρόπο στις εκλογές και όμως, αντί με σεμνότητα και αυτοκριτική διάθεση, να πάνε εκεί που τους έστειλαν οι πολίτες, επιμένουν και σήμερα να θεωρούν τους εαυτούς τους ιδιοκτήτες της πόλης και αποκλειστικούς νομείς της εξουσίας. Η έσχατη μορφή ναρκισσισμού, η πιο αποκρουστική μορφή οίησης και αλαζονείας. Σε κάθε περίπτωση παντελής έλλειψη αντίληψης και συνειδητοποίησης της κοινωνικής πραγματικότητας.

ΥΓ. Και επειδή αποπειρώνται και χιούμορ με το ποδόσφαιρο και έμαθαν και το «Καμπ Νου» (ας είχαν και λίγο νου…) να τους ενημερώσουμε ότι οι άσπρες γραμμές στο χορτάρι δεν είναι τα όρια για…βοσκοτόπια! Ετσι δωρεάν μάθημα, για την επόμενη ανακοίνωση…

ΥΓ1. Τον μάθαμε τον κανόνα της Ιστορίας. Είναι η 100η φορά που τον επαναλαμβάνετε. Αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Τον διδάξατε στην πράξη με τις εκλογές του 2014, όπου όντως βρεθήκατε στο βούρκο. Μια επανάληψη και το 2019 και θα το εμπεδώσουμε όλοι. Θα είναι άλλωστε η μοναδική σας προσφορά σε αυτή την πόλη…

ΥΓ 2.Για τα περί θιάσου και κομπάρσων: Πριν δείτε την παράσταση, περάστε από το σπίτι του αφεντικού σας. Κρυώνει ο καιρός και πρέπει να αλλάξει κουρτίνες και να στρώσει τα χαλιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου