ΤΟΠΙΚΑ

220 χιλιόμετρα και συνεχίζει…

220-χιλιόμετρα-και-συνεχίζει-274462

220 χιλιόμετρα και συνεχίζει… η εικαστικός με την τεράστια ψυχική δύναμη, Βασιλική Καλούτσα, που κάνει από την Πέμπτη το πρωί, ποδηλατικό μαραθώνιο μέχρι την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρει μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας κατά του καρκίνου.

Η διαδρομή μέσα από την παλιά εθνική οδό δεν είναι εύκολη για την ερασιτέχνη ποδηλάτισσα, που επιπλέον είχε και την ατυχία να στραμπουλίξει το πόδι της πριν την έναρξη της υπερπροσπάθειας. Μαθημένη όμως στους αγώνες δεν το έβαλε κάτω. Την Πέμπτη το απόγευμα έφθασε στον πρώτο σταθμό της διαδρομής της, στη Λαμία, 20 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης, στις 5:40μ.μ. Η υποδοχή ήταν θερμή, τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από τους ποδηλάτες της περιοχής, που μάλιστα τη συνόδευσαν σε ένα μέρος της διαδρομής.

Χθες το απόγευμα, η Βασιλική Καλούτσα, έκανε τη δεύτερη στάση της στην Αταλάντη, έχοντας ήδη διανύσει 220 χιλιόμετρα από τη διαδρομή.

«Παρόλο που την Τετάρτη το απόγευμα, η Βασιλική είχε στραμπουλίξει το πόδι της και η διαδρομή που ακολουθήσαμε μέσω της παλιάς εθνικής οδού, που έχει κλίσεις και δύσβατο οδόστρωμα, η προσπάθεια συνεχίζεται. Την παρακαλούσα να ξεκουράσει λίγο το πόδι της, εκείνη όμως μου απάντησε: “Όχι, δεν θα σταματήσω αν δεν φθάσω στη Λαμία”. Η σωματική κούραση νομίζω ότι είναι μηδενική μπροστά στην ψυχική της δύναμη», ανέφερε περιγράφοντας τα πρώτα χιλιόμετρα του ποδηλατικού μαραθωνίου, ο εθελοντής του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας και συνοδός με αυτοκίνητο της Βασιλικής Καλούτσα και του συνοδοιπόρου της Φάνη Παναγιωτόπουλου, Απόστολος Γκίκας.

Σήμερα η προσπάθεια συνεχίζεται με επόμενο σταθμό τα Οινόφυτα, πριν την τελική ευθεία για το Μαρούσι Αττικής, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Η Βασιλική Καλούτσα, βγήκε νικήτρια από τη δύσκολη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, και με αφορμή αυτό αποφάσισε να κάνει ποδηλατικό μαραθώνιο από τον Βόλο μέχρι την Αθήνα, προκειμένου να μεταδώσει μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης σε όλους τους καρκινοπαθείς και όχι μόνο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου