ΤΟΠΙΚΑ

Από Δευτέρα τρόφιμα και απορρυπαντικά σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

από-δευτέρα-τρόφιμα-και-απορρυπαντικ-275760

Ενάμιση περίπου χρόνο χρειάστηκε να περιμένουν οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους) και οι οικογένειές τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες και να ξεκινήσει και πάλι το πρόγραμμα διανομής τροφίμων, απορρυπαντικών και ειδών προσωπικής υγιεινής, που χρειάζεται κάθε νοικοκυριό για να λειτουργήσει. Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ξεκινά η διανομή των προϊόντων που δικαιούνται περί τις 2.556 οικογένειες στη Μαγνησία, περίπου δηλαδή 10.259 ωφελούμενοι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάννη, η διανομή θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί με ορίζοντα δύο μηνών στις 15 Δεκεμβρίου.

Καθημερινά θα εξυπηρετούνται περί τα 80-100 άτομα, τα οποία θα ειδοποιούνται τηλεφωνικώς έως και δύο ημέρες νωρίτερα, προκειμένου να έρθουν να παραλάβουν τα τρόφιμα και απορρυπαντικά που δικαιούνται.

«Αυτό το κάνουμε για να μην υπάρχει συνωστισμός και να γίνει καλύτερα η εξυπηρέτηση των δικαιούχων», εξήγησε η κ. Μορφογιάννη, επισημαίνοντας ότι κάθε δικαιούχος έχει να παραλάβει 100 κιλά τρόφιμα και απορρυπαντικά.

«Θα πρέπει να φροντίσουν για την εξασφάλιση μεταφορικού μέσου προκειμένου να μεταφέρουν τα προϊόντα που θα είναι πολλά», συμπλήρωσε η ίδια.

Στον χώρο πίσω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα στηθεί πάγκος με τις λίστες των δικαιούχων σε καθημερινή βάση. Τα πράγματα θα φορτώνονται σε καρότσια τα οποία θα παίρνουν οι δικαιούχοι μέχρι να μεταφορτώσουν τρόφιμα και απορρυπαντικά σε ιδιόκτητα μέσα.

Θα υπάρχουν τέσσερις υπάλληλοι για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων. Η διανομή θα γίνεται από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται τις συγκεκριμένες ημέρες που θα ειδοποιηθούν. «Οι δικαιούχοι δεν πρέπει να το αφήσουν γι’ άλλη μέρα. Αλλιώς θα χάσουν τη σειρά τους και θα πάνε στο τέλος της διανομής», τόνισε η αντιδήμαρχος.

Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τρόφιμα όπως κοτόπουλα, χοιρινό, μοσχάρι, γάλα, δημητριακά, παιδικές κρέμες, είδη προσωπικής υγιεινής, κρεμοσάπουνο, σαμπουάν, μωρομάντιλα κ.ά.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα διάρκειας δύο χρόνων ξεκίνησε στα τέλη του 2015 με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας, μέσω του οποίου έγιναν και οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τροφίμων και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος από το υπουργείο, τη σκυτάλη παρέλαβε ο Δήμος Βόλου, ως επικεφαλής σύμπραξης για τους δήμους της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου