ΤΟΠΙΚΑ

Υποτροφίες σε άπορους μαθητές από τον «Εσταυρωμένο»

υποτροφίες-σε-άπορους-μαθητές-από-τον-275821

Πολλαπλασιάζονται σε καθημερινή βάση τα αιτήματα που καταγράφονται από τον «Εσταυρωμένο», ενώ στο μεταξύ διευρύνονται οι δράσεις προσφοράς με αποδέκτες ενήλικες αλλά και παιδιά άπορων οικογενειών, μαθητές και φοιτητές που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη. Ο ίδιος σύλλογος έχει θεσπίσει τη χορήγηση μηνιαίων υποτροφιών, προκειμένου να βοηθηθούν παιδιά και νέους που εντάσσονται στις δράσεις για τις οποίες ο σύλλογος μεριμνά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα αιτήματα για υποτροφίες αυξάνονται διαρκώς και αφορούν περιπτώσεις νέων ανθρώπων οι οποίοι έχουν διαβεί το κατώφλι της φτώχειας, βιώνοντας μαζί με τις οικογένειές τους πολύ δύσκολες καταστάσεις.

«Οπου υπάρχει ανάγκη πηγαίνουμε εμείς, δεν περιμένουμε να μας το ζητήσουν» υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Θεόδωρος Μπατάκης, πρόεδρος του «Εσταυρωμένου». Ο ίδιος αναφέρει παράλληλα ότι έχουν δοθεί ήδη από τον Αύγουστο ικανές ποσότητες ξύλων σε οκτώ φτωχές οικογένειες της περιοχής μας, προκειμένου να εξασφαλίσουν θέρμανση για τον χειμώνα.

Το στοιχείο που καταγράφεται πιο έντονα είναι «η ανάγκη του κόσμου για παρηγοριά, η απελπισία και τα δεκάδες ψυχολογικά προβλήματα», όπως επισημαίνει ο π. Θεόδωρος, ενώ προσθέτει ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν να εξομολογηθούν και να καταθέσουν τα προβλήματά τους, να τα μοιραστούν με τον πνευματικό τους.

Οι υποτροφίες που δίνονται σε μαθητές και φοιτητές με τη μορφή μηνιαίου βοηθήματος, αφορούν περιπτώσεις παιδιών άπορων οικογενειών κρατουμένων και αποφυλακισθέντων, οικογένειες φυγόποινων, οικογένειες αστέγων, οικογένειες ασθενών, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες κακοποιημένων γυναικών, για τις οποίες μεριμνά ο σύλλογος. «Ανάλογα με την κοινωνική κατάσταση του καθενός, δίνεται ένα ποσό κάθε μήνα» υπογραμμίζει ο π. Θεόδωρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου