ΤΟΠΙΚΑ

Ενας νεκρός και εννέα τραυματίες!

ενας-νεκρός-και-εννέα-τραυματίες-496788

 

Τα σύνορα του θανάτου πέρασε νεαρής ηλικίας μετανάστης. Πλήρωσε με τη ζωή του την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο -όπως προέκυπτε από τα πρώτα στοιχεία- όταν το μικρό βανάκι στο οποίο στοιβάχτηκε μαζί με άλλους εννέα ομοεθνείς του ενεπλάκη σε τροχαίο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του κόμβου Βελεστίνου.

Εικόνες μακελειού αντίκρισαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν χθες το μεσημέρι στο σημείο της σύγκρουσης του οχήματος με τους δέκα συνολικά επιβάτες και λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου, με 25 επιβάτες.

Επτά άτομα σφάδαζαν αιμόφυρτα στο δρόμο, ενώ τρεις από τους επιβάτες είχαν εγκλωβιστεί στις μπροστινές θέσεις του ΙΧ αυτοκινήτου, με τον συνοδηγό να αφήνει λίγο μετά τη μοιραία σύγκρουση την τελευταία του πνοή.

Κανείς από τους επιβάτες του ΚΤΕΛ δεν υπέστη τον παραμικρό τραυματισμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία οδηγός τού βαν ήταν 26χρονος παλαιστινιακής καταγωγής και οι επιβάτες νεαρής ηλικίας έως 30 ετών αραβικής καταγωγής.

Στο Νοσοκομείο Βόλου διακομίσθηκε η σορός του άτυχου μετανάστη καθώς και οι εννέα τραυματίες, ένας από τους οποίους εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και δίνει μάχη για τη ζωή.

Στις 2:30 μετά το μεσημέρι σήμανε υψηλός συναγερμός για το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και Κέντρων Υγείας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μόλις λήφθηκε το σήμα του θανατηφόρου τροχαίου.

Το βανάκι με ελληνικές πινακίδες κινούνταν στην εθνική οδό με κατεύθυνση την Αθήνα, όταν ο οδηγός του έπεσε στο πίσω αριστερό μέρος του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση. Το λεωφορείο σύμφωνα με την Τροχαία είχε προσωρινά διακόψει την πορεία του για επιβίβαση.

Οι επτά από τους μετανάστες που περίμεναν σε κατάσταση ασφυξίας την άφιξή τους πιθανότατα στην Αθήνα κατάφεραν να ανοίξουν τις πίσω πόρτες του οχήματος και να εξέλθουν στο δρόμο. Με τη βοήθεια των πληρωμάτων των πρώτων ασθενοφόρων που έσπευσαν στο σημείο του τραγικού τροχαίου διαχωρίστηκαν ανάλογα με την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας τους, ώστε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Βόλου.

«Ούρλιαζαν» επί ώρες οι σειρήνες των δύο ασθενοφόρων από τα Κέντρα Υγείας Αλμυρού και Βελεστίνου και των πέντε συνολικά ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που έσπευσαν για τη διακομιδή των τραυματιών.

Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν γιατροί της Χειρουργικής, της Ορθοπαιδικής Κλινικής και του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Βόλου. Ένας από τους μετανάστες εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ σε χειρουργείο υποβλήθηκε ένας δεύτερος.

Οι υπόλοιποι επτά μετανάστες παρέμειναν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου εκτός κινδύνου για τη ζωή τους.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού των τριών συνολικά ατόμων που βρίσκονταν στις μπροστινές θέσεις του βαν χρειάστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο συνοδηγός του οχήματος ανασύρθηκε νεκρός, ενώ τα άλλα δύο άτομα σοβαρά τραυματισμένα.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου