ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως από Κ. Γαβρόγλου για ειδικότητες του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

πράσινο-φως-από-κ-γαβρόγλου-για-ειδικό-277104

Δικαιώνεται ο αγώνας των μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, που κατάφεραν να αποσπάσουν δέσμευση από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ότι οι ειδικότητες του σχολείου τους που ήταν στο «κόκκινο» θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Αντιπροσωπεία μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που επανεκλέχθηκε στο 15μελές μαθητικό συμβούλιο, μετέβη -στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που γίνονται για τη μη κατάργηση δύο ειδικοτήτων στ σχολείο- στη Λάρισα, προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου ήταν κεντρικός ομιλητής στην απογευματινή συνεδρία στο πλαίσιο του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, με θέμα «παιδεία, έρευνα και οικονομία της Γνώσης».

Μαθητές παραβρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Imperial στη Λάρισα και, όταν ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις, ένας από αυτούς ζήτησε τον λόγο. Ήταν ο μαθητής του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας (Εσπερινό), Θεμιστοκλής Κολοκοτρώνης, που φοιτά στη Γ’ τάξη στην ειδικότητα Ηλεκτρονικών, και ο οποίος έθεσε στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ερώτημα για τις ειδικότητες που δεν έχουν εγκριθεί στο σχολείο του, επειδή τα τμήματα είναι ολιγομελή. Πρόκειται για τις ειδικότητες «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» και «Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου».

Δια στόματος Υπουργού, οι ειδικότητες έχουν εγκριθεί για τα εσπερινά ΕΠΑΛ και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Με την απόσπαση της δέσμευσης, οι μαθητές επέστρεψαν χθες το απόγευμα στο σχολείο τους και ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους για τις εξελίξεις.

Καταλήψεις

Στο μεταξύ, σε κατάληψη βρέθηκε χθες το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, όπου οι μαθητές της ειδικότητας Πληροφορικής καλούνται να καταθέσουν αιτήσεις για το αν θα αλλάξουν ειδικότητα ή σχολείο.

Λουκέτα όμως κλείδωσαν και στο Γυμνάσιο Σκοπέλου, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για ελλείψεις καθηγητών αλλά και για προβλήματα στις σχολικές τουαλέτες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου