ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωσε τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες

ανακοίνωσε-τους-υποψήφιους-αντιπερι-496877

Ενα δυναμικό βέλος το λογότυπο της παράταξης, το οποίο παρουσίασε ο Απ. Παπατόλιας σε ειδική εκδήλωση στην Καλαμπάκα

 

 

Ο κύβος ερρίφθη για τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες που θα πλαισιώνουν τον υποψήφιο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απ. Παπατόλια. Και το όνομα του συνδυασμού «Θεσσαλών Δύναμη», όπως ανακοίνωσε χθες από την Καλαμπάκα ο επικεφαλής της παράταξης, παρουσιάζοντας επίσημα τους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες αλλά και το λογότυπο του συνδυασμού.

Λίτσα Λιακούλη (επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Νομαρχίας Λάρισας) στη Λάρισα, Δημήτρης Μεργιαλής (αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Τοπογραφικής, Εγγείων Βελτιώσεων) στη Μαγνησία, Λώρεν Κασσοπούλου (πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου) στα Τρίκαλα και Φώτης Αλεξάκος (νομάρχης Καρδίτσας) στην Καρδίτσα είναι οι τέσσερις υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία

Ο Απ. Παπατόλιας σε ειδική εκδήλωση στην Καλαμπάκα παρουσίασε το όνομα και το λογότυπο της αυτοδιοικητικής παράταξης, μετά από σχετικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε, στο πλαίσιο του οποίου είχε προσκαλέσει νέες και νέους καλλιτέχνες σχεδιαστές και γραφίστες από όλη τη Θεσσαλία να λάβουν μέρος, καταθέτοντας τις προτάσεις τους.

Το όνομα της παράταξης είναι «Θεσσαλών Δύναμη» και το λογότυπο ένα δυναμικό βέλος μου συμβολίζει το 4, δηλαδή τους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας, που γίνονται μια δυναμική περιφέρεια και αυτό αποτυπώνεται στο βέλος του λογότυπου μας όπου τελικά κυριαρχεί το 1, όπως περιέγραψε ο κ. Παπατόλιας τονίζοντας:

Το όνομα της παράταξης μας Θεσσαλών Δύναμη σηματοδοτεί την ένωση των 4 Νομών σε μια 1 περιφέρεια. Η Ισχύς εν τη ενώσει δηλαδή και φυσικά συνδέεται με το σύνθημά μας: «Είμαστε το κέντρο της Ελλάδας… Διεκδικούμε τη θέση μας»».

Οι προτάσεις των διαγωνιζόμενων ξεπέρασαν τις 20 από πολλές περιοχές της Θεσσαλίας. Η πρόταση που τελικά επιλέχθηκε επιβραβεύτηκε με ένα ηλεκτρονικό αναγνώστη βιβλίων (e-book reader) τελευταίας τεχνολογίας, «συμβολίζοντας έτσι τις θέσεις της αυτοδιοικητικής μας παράταξης, για τις νέες καινοτόμες τεχνολογίες», σύμφωνα με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Με το συμβολικό δώρο βραβεύτηκε ο καλλιτέχνης γραφίστας από το Βόλο Σταμάτης Παπαδήμος.

Ο κ. Παπατόλιας εξήγησε ότι «η σημερινή μας εδώ παρουσία έχει μία συμβολική σημασία, αφού θέλουμε από εδώ από την Καλαμπάκα να δώσουμε το μήνυμα της προώθησης ενός πανθεσσαλικού αιτήματος, αυτό της ισότοπης ανάπτυξης όλης της Θεσσαλίας. Την αποκατάσταση του αναπτυξιακού ελλείμματος της Δυτικής Θεσσαλίας. Την προώθηση του οράματος της δίκαιης ανάπτυξης για όλους του Θεσσαλούς.»

Περιοδεία

Στο νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα στην Καλαμπάκα περιόδευσε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, συνοδευόμενος από κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη καθώς και την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Λώρεν Κασοπούλου.

Ξεκινώντας την επίσκεψή του συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα της δικτύωσης των τουριστικών προορισμών, έτσι ώστε να συνδεθούν όλες οι Μονές και οι τόποι που παρουσιάζουν ιδιαίτερο θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε η διοργάνωση ενός μεγάλου διεθνούς συνεδρίου για την τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού, με επίκεντρο τα Μετέωρα και τον ξεχωριστό μοναστηριακό πλούτο της περιοχής.

Ακολούθησε βόλτα στη λαϊκή αγορά της Καλαμπάκας, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας και το Δασαρχείο της περιοχής.

Στο μεταξύ προχθές το βράδυ ο κ. Παπατόλιας μιλώντας σε αγρότες στην Κοιλάδα Λάρισας τόνισε πως η νέα αιρετή Περιφέρεια δίνει επιπλέον κίνητρα, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Τόνισε πως θα γίνεται καλύτερα ο προγραμματισμός των έργων, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας σε τρίτο πόλο σε επίπεδο χώρας.

Υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα της Θεσσαλίας, έτσι ώστε και ο ίδιος παραγωγός να έχει σχέση με το προϊόν που θα καταλήξει στο ράφι του σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια στον καταναλωτή πολίτη, γεγονός που θα επιφέρει σημαντική στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

«Μέσα από ομάδες παραγωγών, ο Θεσσαλός αγρότης μπορεί και πρέπει να αποκτήσει ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, ώστε να πάψει να αποτελεί το «ευκολο θύμα» του μεσάζοντα – μεταποιητή», τόνισε ο Απ. Παπατόλιας.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου