ΤΟΠΙΚΑ

Το ράλι Ολύμπου στο… Πήλιο

το-ράλι-ολύμπου-στο-πήλιο-280764

Στο Πήλιο μετακομίζει το ιστορικό Ράλι Ολύμπου το 2018. Στα τέλη του επόμενου Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, η σημαία της εκκίνησης για το ράλι κλασικών αυτοκινήτων θα κατέβει, σφυρίζοντας την έναρξη των αγώνων από την παραλία του Βόλου και οι αντίκες θα διαγωνιστούν στη μαγευτική διαδρομή του Πηλίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα προσκλητήριο για τη φιλοξενία της διοργάνωσης και την αποδοχή του από τη ΦΙΛ.Π.Α. (Φίλοι Παλιού Αυτοκινήτου), ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Λέσχης Κλασικού Οχημάτων Βόλου, Τέλης Δουλόπουλος, κατά την απονομή των βραβείων του 6ου Ράλι Ολύμπου που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Από την επομένη κιόλας της ανακοίνωσης της φιλοξενία; του Ράλι Ολύμπου στο Πήλιο, ξεκίνησε η διαδικασία της προετοιμασίας. Σύμφωνα με τον κ. Δουλόπουλο, η διοργάνωση θα είναι διήμερη και πρέπει να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες: κριτές, αλυτάρχης, ξενοδοχεία, καταστήματα, συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για τις ανάγκες του αγώνα, ο οποίος μετρά στο πρωτάθλημα.

Εκτιμάται ότι περισσότερα από 150 κλασικά οχήματα θα λάβουν μέρος στο ράλι, που πιθανότατα θα ξεκινήσει από την παραλία της πόλης και θα ακολουθήσει συγκεκριμένες ειδικές διαδρομές στο Πήλιο. Αγώνες ανάλογα με την ηλικία των οχημάτων, τεχνικής ακρίβειας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι του κλασικού αυτοκινήτου.

«Θα είναι μία διοργάνωση-διαφήμιση για την περιοχή, καθώς υπάρχουν χιλιάδες φίλοι του κλασικού αυτοκινήτου στη χώρα. Στην περιοχή μας δεν θα καταλύσουν μόνο οι ιδιοκτήτες και τα πληρώματα, αλλά αναμένονται επίσης μέλη των οικογενειών τους καθώς και μεμονωμένοι επισκέπτες. Η διοργάνωση θα τονώσει την τοπική οικονομία. Με αυτή την εκδήλωση προάγουμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και δίνουμε την ευκαιρία στους λάτρεις του παλιού καλοσυντηρημένου αυτοκινήτου να θαυμάσουν από κοντά μοντέλα παλαιότερων δεκαετιών», σημείωσε ο κ. Δουλόπουλος.

Η διοργάνωση θα γίνει σε συνεργασία με τη ΦΙΛ.Π.Α. και τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερναδάκη, με το Δίκτυο Περραιβία και τον πρόεδρό του, Κ. Σκριάπα, καθώς και με τον Σύλλογο Κλασικών Αυτοκινήτων Λάρισας.

Θεσμός-διαφήμιση

Τα Ράλι Κλασσικών αυτοκινήτων–αντίκα, έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ, όπου αυτά πραγματοποιούνται, αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο και αυθεντικό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, σχεδιάστηκε και θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από το Δίκτυο Περραιβία, τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ), τον ΣΚΑΛ και τη ΛΕΚΟΒ, είχε μόνιμη εκκίνηση τη Λάρισα.

Όλα αυτά τα χρόνια επισκέφτηκε σημαντικούς προορισμούς, όπως το ΝΔ Όλυμπο, την Ελασσόνα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, τα Μετέωρα, τη Λίμνη Πλαστήρα, το Βόλο, το Πήλιο, τη Δεσκάτη, δεκάδες χωριά σε όλους του νομούς της Θεσσαλίας , πολλές μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων κ.ά., κάνοντας γνωστή την άγνωστη, πλην όμως πανέμορφη Θεσσαλία στο εξωτερικό, αφού υπάρχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και το γεγονός έχει μεγάλη διεθνή δημοσιότητα. Πρόκειται, όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός, αλλά, κυρίως, για ένα πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που το 2018 θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου