ΤΟΠΙΚΑ

Ακινητοποιημένο το ασθενοφόρο της ΕΒΟΛ

ακινητοποιημένο-το-ασθενοφόρο-της-εβ-281235

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο Κ.Υ. Βελεστίνου, η οποία έχει ως επακόλουθο να παραμένει ακινητοποιημένο το υπερσύγχρονο ασθενοφόρο που δώρισε η ΕΒΟΛ.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Ακινητοποιημένο και ανεκμετάλλευτο παραμένει το νέο υπερσύγχρονο ασθενοφόρο που δώρισε η Συνεταιριστική Γαλακτοκομία Βόλου – ΕΒΟΛ στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, λόγω ελλείψεως οδηγού ασθενοφόρου. Όπως επανειλημμένως έχω επισημάνει με ερωτήσεις μου προς το Υπουργείο Υγείας, η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο Κ.Υ. Βελεστίνου είναι ένα χρόνιο και μείζον ζήτημα. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ανάγκες άμεσης υγειονομικής επέμβασης για το Βελεστίνο και την ευρύτερη περιοχή καλύπτονται από μονάδες του ΕΚΑΒ Βόλου, γεγονός που καταλύει οποιαδήποτε έννοια αμεσότητας και επείγουσας επέμβασης.

Μέχρι πρότινος οι ελλείψεις στο Κ.Υ. Βελεστίνου συνοψίζονταν στο μειωμένο αριθμό οδηγών και στο μόνιμα χαλασμένο ασθενοφόρο. Η ΕΒΟΛ με τη δωρεά της έλυσε το πρόβλημα του ασθενοφόρου, δυστυχώς όμως οι δύο εναπομείναντες οδηγοί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις τρεις βάρδιες του 24ώρου, πόσο μάλλον για να δουλέψουν και το δεύτερο ασθενοφόρο.Σύμφωνα μάλιστα με το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν έξι οδηγοί ασθενοφόρου, λόγω συνταξιοδότησης έχουν απομείνει μόλις 2, για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Βελεστίνου.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς προτίθεστε να λύσετε το ζήτημα της έλλειψης των οδηγών ασθενοφόρων του Κ.Υ. Βελεστίνου;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου