ΤΟΠΙΚΑ

Ολα πιθανά… για τους Μεσογειακούς

ολα-πιθανά-για-τους-μεσογειακούς-497173

Στον αέρα παραμένει το θέμα της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων το 2013 σε Βόλο και Λάρισα, καθώς ούτε χθες τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων που συνεδρίασαν στο Βόλο και συζήτησαν επί μακρόν το θέμα δεν ήταν σε θέση να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις, αν η Κυβέρνηση είναι σε θέση να υλοποιήσει την απόφαση που έδωσε το περασμένο καλοκαίρι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στον Πρόεδρο της ΔΕΜΑ κ. Αντάντι ότι θα εκταμιευτούν 150 εκ. ευρώ τα τρία επόμενα χρόνια, προκειμένου να κατασκευαστούν τα δύο Μεσογειακά Χωριά σε Βόλο και Λάρισα ενόψει του 2013.

Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και το μέλος του Δ.Σ. της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ.κ. Κολέτσος και Βούλγαρης αντίστοιχα σε δηλώσεις που έκαναν μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής στο κτήριο Σπίρερ επανέλαβαν την πάγια θέση που έχουν διατυπώσει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες, ότι δηλαδή «Μεσογειακοί Αγώνες χωρίς Μεσογειακό Χωριό δεν γίνονται». Αμφότεροι σημείωσαν ότι προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα δύο Μεσογειακά Χωριά αποφασίστηκε όπως από κοινού ΟΕΜΑ, δήμαρχοι και βουλευτές ζητήσουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και με την Υπουργό Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη.

Ακόμη ο πρόεδρος της ΟΕΜΑ Γ. Κολέτσος διέψευσε ότι υπήρξαν «επίσημα σενάρια σε κυβερνητικό επίπεδο για φιλοξενία αθλητών σε κρουαζιερόπλοια», αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο όπως ανάλογα σενάρια εξετάζονται από το κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου η χώρα μας, με δεδομένη τη δυσμενέστατη οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται, να αποφύγει τη συμβατική της υποχρέωση προς τη ΔΕΜΑ για την κατασκευή των δύο Μεσογειακών Χωριών. Χαρακτηριστικό των εναλλακτικών λύσεων που εξετάζονται είναι και η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΜΑ όταν ρωτήθηκε αν εξετάζεται το σενάριο να γίνει μόνο το Μεσογειακό χωριό στο Βόλο, που αποτελεί προϋπόθεση και το ζητά και η ΔΕΜΑ, και να βρεθεί εναλλακτική λύση για τη Λάρισα. «Ολα αυτά είναι πιθανά σενάρια που πέφτουν στο τραπέζι», ήταν η απάντηση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος για την διεξαγωγή των Αγώνων», καθώς δεν υπήρξε, όπως είπε, μέχρι σήμερα καμία επίσημη απάντηση. Συζητήσαμε, είπε ο Δήμαρχος Βόλου, αρκετή ώρα το θέμα των Μεσογειακών Χωριών και επαναλάβαμε τη θέση μας ότι χωρίς Μεσογειακά Χωριά δεν γίνονται Μεσογειακοί Αγώνες. Αποκλείστηκε από τη συζήτηση οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση, όπως κρουαζιερόπλοια και ο,τιδήποτε άλλο. Ενημερώσαμε με τον κ. Τζανακούλη τον κ. Πάγκαλο και του ζητήσαμε να μεριμνήσει για την εξασφάλιση των πόρων. Θα κινητοποιήσουμε τους βουλευτές και η ΟΕΜΑ μαζί με τους Δημάρχους θα επιδιώξουμε να συναντήσουμε την επόμενη εβδομάδα τον Υπουργό Οικονομίας τον κ. Παπακωνσταντίνου και μαζί με την Υπουργό Εργασίας να συζητήσουμε το θέμα. Πρέπει να εξασφαλιστεί το ποσό των 150 εκ. ευρώ σταδιακά για τρία χρόνια ώστε να γίνουν τα Μεσογειακά Χωριά .

Έχουμε αντιπάλους αυτή τη στιγμή δυο Χ: Το χρόνο και το χρήμα. Πρέπει να εξασφαλιστεί το χρήμα για να μπει μπροστά και το θέμα του χρόνου» .

Να σημειωθεί ότι επιστολή – παρέμβαση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο απέστειλε χθες και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης.

Επιστολή – αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Εργασίας και Πολιτισμού, για το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 απέστειλε και ο βουλευτής Μαγνησίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Παύλος Μαρκάκης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου