Γιορτή μανιταριού στην Μακρυράχη

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-09, 18:36:42
Γιορτή μανιταριού στην Μακρυράχη

Ο Σύλλογος Απανταχού Μακρυραχιωτών, με συνδιοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυράχης, οργανώνει την «1η Γιορτή Μανιταριού» στην πλατεία του ομώνυμου χωριού, στις 14 και 15 Οκτωβρίου.

Ο σύλλογος ευελπιστεί να θεσπίσει την ετήσια γιορτή στον τόπο μιας εξαιρετικής παραγωγής και ποικιλίας μανιταριών.

Eτσι, για φέτος θα ξεκινήσει το Σάββατο 14 του μηνός, στις 7.00 μ.μ., με ομιλία – παρουσίαση του γνωστού και ειδικού στο θέμα Γ. Κωνσταντινίδη και τίτλο «Ο θαυμαστός κόσμος των μανιταριών». Στις 8.00 θα ακολουθήσουν κεράσματα από τα φρέσκα μανιταρο-μαγειρέματα του σεφ Φώτη Παρασκευαΐδη στους παρευρισκόμενους, ενώ, αμέσως μετά το συγκρότημα Manitarock θα προσφέρει διασκέδαση με ζωντανή ελληνική μουσική.

Στις 10.00 το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου, όλοι οι λάτρεις της αγαπημένης αυτής γευστικής προτίμησης, θα συγκεντρωθούν στο χώρο της εκδήλωσης για περίπατο στο δάσος προς αναζήτηση μανιταριών, ενώ στις 13.00 θα ξαναβρεθούν στο ίδιο σημείο για ταυτοποίηση των μανιταριών που συνέλεξαν. Στις 14.00 θα ακολουθήσουν και πάλι ζωντανά μανιταρο -μαγειρέματα, από τον σεφ Φώτη Παρασκευαΐδη, αλλά με συνταγές και ποικίλες ιδέες για τους ενδιαφερόμενους.

Ο Σύλλογος Απανταχού Μακρυραχιωτών, με αμείωτο το ενδιαφέρον για τον τόπο καταγωγής των μελών του, συνεχίζει με τον τρόπο αυτόν να στηρίζει και να προωθεί τον τοπικό πολιτισμό, καθώς και να κάνει γνωστά τα χαρίσματα του πηλιορείτικου περιβάλλοντος όπου ανήκει. Ευπρόσδεκτοι στη διήμερη εκδήλωση θα είναι όλοι οι φίλοι του συλλόγου, αλλά κυρίως οι μανιταρόφιλοι του Πηλίου και κάθε περιοχής.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=