ΤΟΠΙΚΑ

«Βροχή» τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ

βροχή-τα-πρόστιμα-για-παραβάσεις-το-281583

Σε δεκαοχτώ προσαγωγές και έντεκα συλλήψεις οδήγησε η προχθεσινή εξόρμηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την πρόληψη και τη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και την εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για την ασφαλή οδήγηση.

Συνολικά ελέγχθηκαν 1.376 άτομα και 1.278 οχήματα, ενώ παράλληλα βεβαιώθηκαν συνολικά 426 παραβάσεις στην πλειοψηφία τους του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ομάδες αστυνομικών από Μαγνησία, Τρίκαλα, Λάρισα και Καρδίτσα διενεργούσαν συνεχείς ελέγχους για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Από τους έντεκα συλληφθέντες οι εννέα κατηγορήθηκαν για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ένας για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και ένας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Οι 423 παραβάσεις αφορούσαν στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα τρεις στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, μία στην κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, δώδεκα στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας, δεκαεννέα στη μη χρήση προστατευτικού κράνους, οχτώ στο ΚΤΕΟ, ογδόντα έξι στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, οι πέντε στη χρήση κινητού τηλεφώνου, οι πέντε στα φθαρμένα ελαστικά, οι δώδεκα στη μέθη και 272 σε λοιπές παραβάσεις.

«Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο» ενημερώνει η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου