ΤΟΠΙΚΑ

Δύο πλειστηριασμοί την Τετάρτη στον Βόλο

δύο-πλειστηριασμοί-την-τετάρτη-στον-β-281928

Δύο πλειστηριασμοί έχουν προγραμματισθεί για να διενεργηθούν μεθαύριο Τετάρτη στο Βόλο. Ο πρώτος αφορά τμήμα οικοπέδου έκτασης 528 τετραγωνικών μέτρων σε ευρύτερη περιοχή του Πηλίου και ο δεύτερος σε οικόπεδο έκτασης 1.647 τετραγωνικών μέτρων στο οποίο λειτουργεί ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Και τα δύο αναγκαστικά προγράμματα γίνονται με επισπεύδουσες Τράπεζες, με τιμές πρώτης προσφοράς αυτές των 50.500 ευρώ και του 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Πάντως από την έναρξη του νέου δικαστικού έτος κανένας από τους πλειστηριασμούς δεν πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Βόλου. Εν μέσω διαμαρτυριών του Κίνησης Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών, όλες οι διαδικασίες εκτέλεσης ματαιώθηκαν.

Την περασμένη εβδομάδα ενδεικτικά δεν πραγματοποιήθηκαν, τα μέλη του Κίνησης έστησαν μπλόκο σε τρεις πλειστηριασμούς, μην επιτρέποντας τους διεκπεραιωτές να εισέλθουν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Βόλου.

Ακύρωσαν ακόμη και τους πλειστηριασμούς για τους οποίους υπήρχαν αιτήσεις των οφειλετών, με τις οποίες δηλωνόταν ότι επιθυμούν να προχωρήσει η διαδικασία, προκειμένου να εξοφληθεί μέρος των χρεών τους.

Αποχή συμβολαιογράφων

Στο μεταξύ, αποχή από την πλατφόρμα διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποφάσισε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας.

Οι συμβολαιογράφοι απαιτούν η πλατφόρμα διενέργειας των πλειστηριασμών να αναληφθεί από την Πολιτεία. Από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς απέχουν ακόμη οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου