ΤΟΠΙΚΑ

Εργασίες στους ποδηλατοδρόμους

εργασίες-στους-ποδηλατοδρόμους-851206

 Πέρασε ολόκληρο το καλοκαίρι από τη σύσκεψη που είχε γίνει τέλη Μαΐου στο Δημαρχείο Βόλου για τα συμπληρωματικά έργα που πρέπει να γίνουν στους ποδηλατοδρόμους προκειμένου να αποδοθούν σε χρήση στους ποδηλάτες και στην οποία είχαν δοθεί εντολές στους υπεύθυνους των υπηρεσιών για ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών μέσα σε διάστημα τριάντα ημερών…

Τελικά για λόγους που ποτέ δεν διευκρινίστηκαν χρειάστηκαν περίπου 120 μέρες για να κινηθούν οι δημοτικές υπηρεσίες, καθώς μόλις από την περασμένη Δευτέρα άρχισαν να βάφονται με ανακλαστική κίτρινη βαφή οι ποδηλατόδρομοι για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι υπόλοιπες εργασίες. Τώρα οι αρμόδιοι του Δήμου διαβεβαιώνουν ότι οι συμπληρωματικές εργασίες για τους ποδηλατοδρόμους θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε δεκαπέντε μέρες περίπου, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει με βεβαιότητα ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν από την οδό Φερών αποσκοπούν να κάνουν λειτουργική την εικόνα των ποδηλατοδρόμων στην πόλη. Είναι εργασίες που έχουν να κάνουν, όπως λένε οι αρμόδιοι, με την επίστρωσή τους με ανακλαστική αντιολισθηρή βαφή σε απόχρωση κεραμιδί, τα στηθαία που θα πρέπει να βαφούν με ανακλαστική βαφή κίτρινου χρώματος για την ασφάλεια των ποδηλατοδρόμων, με την τοποθέτηση των σημάτων από την Πολεοδομία, με την απομάκρυνση των κλαδιών από τη Διεύθυνση Πρασίνου και την τοποθέτηση των κάδων απέναντι από τους ποδηλατοδρόμους, μέχρις ότου γίνουν οι εσοχές και δημιουργηθούν οι ράμπες στις εισόδους των πάρκινγκ και τις διασταυρώσεις των οδών από τους οποίους διέρχονται οι ποδηλατοδρόμοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης έχει στείλει ήδη εδώ και μήνες επιστολή στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Θέμη Σγάρα, στον οποίο δίνει σαφή εντολή ότι θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο θέμα, έτσι ώστε να είναι ελεύθεροι οι ποδηλατόδρομοι από τα παρανόμως σταθμεύοντα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικά στην επιστολή του Δημάρχου Βόλου στον Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας σημειωνόταν ότι: «Επειδή παραδίδεται προς χρήση το έργο των ποδηλατοδρόμων του Δήμου Βόλου, να μεριμνήσετε για το διαρκή και σε καθημερινή βάση έλεγχο λειτουργίας τους σε όλο το δίκτυο, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι χρήστες του και να διεξάγεται ομαλά και ανεμπόδιστα η κυκλοφοριακή ροή τους».

Σημειώνεται πως ο δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο για την προμήθεια 650 κοινόχρηστων ποδηλάτων έναντι 200.000 ευρώ για τη χρήση τους από τους ποδηλάτες, απέβη τελικά άκαρπος, αφού έγινε ένσταση ενός από τους τρεις συνολικά διαγωνιζόμενους, με αποτέλεσμα να περάσει το διάστημα κατά το οποίο η συγκεκριμένη δαπάνη ήταν επιλέξιμη από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης από το οποίο χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του έργου των ποδηλατόδρομων!!!

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου