ΤΟΠΙΚΑ

Επαρκές και ποιοτικό νερό στο Χορευτό

επαρκές-και-ποιοτικό-νερό-στο-χορευτό-282907

Ετοιμο να λειτουργήσει το νέο δίκτυο μήκους 3,5 χλμ για 400 περίπου παροχές

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, Απ. Κοντογιώργο, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο ήταν τελματωμένο από το 2010. «Δώσαμε μεγάλο αγώνα ως δημοτική αρχή για να το ολοκληρώσουμε και να το παραδώσουμε στους δημότες», ανέφερε ο κ. Κοντογιώργος.

Όπως επεσήμανε, το δίκτυο ύδρευσης του Χορευτού ήταν παλιό. «Πρόκειται για δίκτυο ηλικίας 50-60 ετών», είπε χαρακτηριστικά. Αποτελείται από αμιαντοσωλήνες και δεν έλειπαν οι βλάβες λόγω της παλαιότητας του δικτύου.

Το έργο της κατασκευής εξ ολοκλήρου νέου δικτύου ύδρευσης, ήταν προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και ολοκληρώθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή. Αποτελείται από σωλήνες ύδρευσης που πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού που φθάνει μέχρι τις βρύσες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της περιοχής.

Το νέο δίκτυο εκτείνεται σε μήκος 3,5 χλμ και μόλις τεθεί σε λειτουργία αναμένεται να εξασφαλίσει επαρκές και ποιοτικό νερό στους κατοίκους και επαγγελματίες.

Ηδη από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου έχει απευθυνθεί προσκλητήριο στους δημότες «που είναι συνδεδεμένοι με το παλαιό δίκτυο, να φροντίσουν μέσα σε διάστημα ενός μηνός να συνδεθούν με το καινούργιο κατόπιν συνεννοήσεως με τον αντιδήμαρχο κ. Απ. Κοντογιώργο».

«Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των συνδέσεων, το παλιό δίκτυο θα τεθεί εκτός λειτουργίας», επεσήμανε ο κ. Κοντογιώργος.

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων

Στο μεταξύ, πράσινο φως άναψε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου, για την υλοποίηση προγράμματος σχετικά με την τοποθέτηση υπόγειων κάδων.

Όπως είπε ο κ. Κοντογιώργος, πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 74.000 ευρώ, που προβλέπει την υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων στους παραλιακούς οικισμούς, προκειμένου κυρίως τα καλοκαίρια να αποφεύγεται η εικόνα των γεμάτων κάδων πάνω από τις παραλίες. «Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό. Θα δούμε πώς θα πάει και, αν κριθεί αναγκαίο, θα το επεκτείνουμε», ανέφερε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου