ΤΟΠΙΚΑ

Σχολείο κατασκευάστηκε στο πουθενά…

σχολείο-κατασκευάστηκε-στο-πουθενά-497279

Στο πουθενά… χωροθετήθηκε το νέο σχολικό κτήριο στην περιοχή Σαμπάναγα Διμηνίου, το οποίο φιλοξενεί από φέτος το 10ο Γυμνάσιο Βόλου. Η επιλογή του οικοπέδου για την ανέγερσή του αποδεικνύεται ότι δεν έγινε με ιδιαίτερη προσοχή.

Ούτε πεζοδρόμια δεν υπάρχουν γύρω από το διδακτήριο. Εκπαιδευτικοί και γονείς από την έναρξη της σχολικής χρονιάς θέτουν επιτακτικά ζητήματα για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.

Χθες εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν για άλλη μια φορά με τον αντινομάρχη Ηλ. Ξηρακιά. «Το έργο χωροθετήθηκε στο πουθενά», δήλωνε μετά τη συνάντηση, επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας και τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για την έγκριση καταλληλότητας του οικοπέδου.

Οι μαθητές στο δρόμο προς το σχολείο τους, αλλά και επιστρέφοντας στις κατοικίες τους μετά το σχόλασμα, αναγκάζονται να βαδίζουν στο δρόμο, καθώς δεν υπάρχουν πεζοδρόμια.

Η πλειοψηφία των μαθητών, όπως ενημέρωνε αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων και η διευθύντρια του σχολείου, προέρχεται από την περιοχή των Αγ. Αναργύρων. Καθημερινά στη διαδρομή για το σχολείο διασχίζουν τη Λαρίσης και στη συνέχεια περπατούν μέσα από τον επαρχιακό δρόμο μέχρι τα φανάρια Διμηνίου, από όπου το σχολείο απέχει 600 μέτρα περίπου.

«Εμείς βρήκαμε υπογεγραμμένη τη σύμβαση για την κατασκευή του νέου σχολείου και είχαμε επισημάνει τα προβλήματα εξαρχής. Οι ενστάσεις όμως που καταθέσαμε ζητώντας την αλλαγή χωροθέτησης δεν λήφθηκαν υπόψη. Πλέον τα προβλήματα αναδεικνύονται και είναι σοβαρά, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ατύχημα», δήλωσε ο κ. Ξηρακιάς.

Ο αντινομάρχης ανέλαβε τη δέσμευση στη διάρκεια συνάντησης με γονείς και εκπαιδευτικούς του 10ου Γυμνασίου Βόλου ότι η Νομαρχία θα μελετήσει την οριοθέτηση τμήματος του δρόμου και διαμόρφωσής του σε πεζοδρόμιο με διαχωριστικά.

Το σχολικό κτήριο θα επισκεφθούν σύντομα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, ενημέρωσε και μίλησε για την ανάγκη σχεδιασμού ενός ασφαλούς πεζοδρόμου-ποδηλατοδρόμου για την εξυπηρέτηση των μαθητών.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου