ΤΟΠΙΚΑ

1.732 οι νέοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο

1-732-οι-νέοι-φοιτητές-στο-πανεπιστήμιο-497292

Στις 1.732 εγγραφές έκλεισε η στρόφιγγα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κύπριοι και μουσουλμάνοι εισήχθησαν μέσω ειδικής κατηγορίας, καθώς χθες ολοκληρώθηκε η προθεσμία για την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα του Π.Θ. στα οποία εισήχθησαν με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Ειδικής Αγωγής εγγράφηκαν 110 πρωτοετείς φοιτητές και έξι Κύπριοι, ενώ μέχρι και το μεσημέρι δεν είχαν προσέλθει για εγγραφή δύο άτομα. Παράλληλα στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης κατέθεσαν τα χαρτιά τους 135 φοιτητές, 15 με το 10%, 12 Κύπριοι και δύο από εσπερινά λύκεια, τη στιγμή που εννιά φοιτητές δεν προσήλθαν προκειμένου να κάνουν εγγραφή, ενώ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης εγγράφηκαν 130 φοιτητές, μεταξύ των οποίων και τρεις Κύπριοι.

Συνολικά 90 φοιτητές εγγράφηκαν στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και ένας Κύπριος, ενώ 80 πρωτοετείς κατέθεσαν τα χαρτιά τους στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Στο ίδιο τμήμα από τους οκτώ συνολικά που είχαν περάσει στο τμήμα με το 10% γράφθηκαν οι έξι.

Στο τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων γράφτηκαν 120 πρωτοετείς φοιτητές, ενώ στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών συνολικά 90 άτομα.

Τις 75 εγγραφές έφτασε το τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, από τις οποίες οι πέντε αφορούν σε Κύπριους, ενώ στο τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος εγγράφηκαν 70 άτομα.

Σε ό,τι αφορά το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας – Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης εγγράφηκαν 70 νέοι φοιτητές, ενώ ο ίδιος αριθμός φοιτητών κατέθεσε τα χαρτιά του και στο τμήμα Ιατρικής στη Λάρισα.

Συνολικά 80 φοιτητές γράφτηκαν στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, τις 140 έφτασαν οι εγγραφές στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα Τρίκαλα, ενώ τα χαρτιά τους κατέθεσαν και 10 Κύπριοι αλλά και φοιτητές από το εξωτερικό.

Στην Κτηνιατρική της Καρδίτσας εγγράφηκαν 50 φοιτητές και στο τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας 110 άτομα, ενώ στη Βιοχημεία στη Λάρισα 80 παιδιά. Τέλος στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών εγγράφηκαν 154 φοιτητές και 17 Κύπριοι.

Να σημειωθεί ότι μέσα στον Οκτώβριο θα εγγραφούν στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα Τρίκαλα οι φοιτητές που πέτυχαν με την ειδική κατηγορία των αθλητών και στις αρχές Δεκεμβρίου με τις κατατακτήριες, με το τμήμα να δέχεται τουλάχιστον ακόμα 10 άτομα.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τις Εστίες

Εως και τις 5 Οκτωβρίου τέθηκε από χθες σε πιλοτική εφαρμογή η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αιτήσεων Εισαγωγής σε Φοιτητικές Εστίες που λειτουργούν με ευθύνη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ). Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να συμπληρώνουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΕΙΝ, κάνοντας χρήση του Κωδικού Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στους πρωτοετείς και όχι σε φοιτητές από το εξωτερικό, ομογενείς ή παλαιοτέρων ετών. Η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων εισαγωγής στις φοιτητικές εστίες είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: http://esties.ein.gr

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου