ΤΟΠΙΚΑ

Βροχή 674 κλήσεων σε ένα μήνα από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου

βροχή-674-κλήσεων-σε-ένα-μήνα-από-τη-δημοτ-284351

Τη μάχη για την επιβολή της τάξης στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, όπου παρατηρείται πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων, κυρίως λόγω της παράνομης στάθμευσης, συνεχίζει η δημοτική αστυνομία Βόλου. Μέσα στο Σεπτέμβριο, οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας βεβαίωσαν συνολικά 678 κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης, ενώ από την αρχή του έτους έως και τέλος Σεπτεμβρίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.458 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και 3.961 παραβάσεις του Σ.Ε.Σ.

Παρά τις συνεχόμενες εξορμήσεις της δημοτικής αστυνομίας και προσφάτως και της Τροχαίας Βόλου, που μέσα σε ένα τρίωρο στην οδό Ιωλκού, βεβαίωσε 105(!) παραβάσεις, το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης, παραμένει άλυτο.

Οδηγοί καταλαμβάνουν με τα οχήματά τους δρόμους, πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, δημιουργώντας προβλήματα με μποτιλιαρίσματα στην κυκλοφορία αλλά και στην κίνηση των πεζών.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της δημοτικής αστυνομίας για το μήνα Σεπτέμβριο, βεβαιώθηκαν 204 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Η πλειοψηφία των παραβάσεων, 84, αφορούσε σε απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, ενώ 58 κλήσεις κόπηκαν για κατάληψη πεζοδρόμων. Σημαντικός αριθμός παραβάσεων βεβαιώθηκε επίσης για φορτοεκφόρτωση (27), για κατάληψη πεζοδρομίων (20), για στάση σε λεωφορειόδρομους (6), για διπλοπαρκαρισμένα (2) και για κατάληψη θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ (7).

Βεβαιώθηκαν επίσης 474 κλήσεις στο πλαίσιο εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, δηλαδή σε Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη, Ιωλκού αλλά και σε πεζοδρόμους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, όπως η Ερμού, η Αγίυ Νικολάου, η Σπυρίδη, η Τοπάλη, η Δον Δαλεζίου.

Στο πλαίσιο της μηνιαίας δραστηριότητας της δημοτικής αστυνομίας έγιναν επίσης 29 αυτοψίες και η υπηρεσία επιλήφθηκε 108 καταγγελιών από πολίτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου