ΤΟΠΙΚΑ

Απόπειρα ληστείας για γέλια στη Νέα Αγχίαλο

απόπειρα-ληστείας-για-γέλια-στη-νέα-αγ-851206

Ο οπλισμένος… περουκοφόρος μαζί με τον συνεργό του, ο οποίος ανέμενε μπροστά από την τράπεζα τη στιγμή που θα φόρτωναν στη δίκυκλη μοτοσικλέτα τον γεμάτο χρήμα σάκο, έθεσαν σε εφαρμογή πρόχειρο σχέδιο για τη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας.

Το δίδυμο των ληστών έπεσε πάνω στη χρονοκαθυστέρηση, σύστημα που διαθέτει το χρηματοκιβώτιο της ΑΤΕ στη Ν. Αγχίαλο, μέχρι να απασφαλιστεί και να ανοίξει. Χρειάζονταν τρία λεπτά από τη στιγμή της εντυπωσιακής εισόδου του ενός ληστή μέσα στην τράπεζα μέχρι την ώρα που θα άνοιγε το χρηματοκιβώτιο. Ο επίδοξος ληστής έχασε την υπομονή του και εγκατέλειψε το τραπεζικό κατάστημα με τον ίδιο τρόπο που το επισκέφθηκε, δηλαδή με άδειο σάκο!

Στις 7:55 το πρωί οι τέσσερις υπάλληλοι, με κλειδωμένη την είσοδο, προετοίμαζαν τη λειτουργία της τράπεζας για τις καθημερινές συναλλαγές. Ήταν μόλις πέντε λεπτά πριν ανοίξει η είσοδος για τους πελάτες και μόλις τρία πριν ξεκλειδώσει το χρηματοκιβώτιο. Πρωινός-πρωινός, βιαστικός και θορυβώδης ο πρώτος συναλλασσόμενος! Με περούκα, γυαλιά ηλίου και φουλάρι στο λαιμό, ο ληστής κρατούσε στα χέρια μια βαριοπούλα, ένα σάκο και ένα βραχύκαννο όπλο.

Με τη βαριοπούλα έσπασε την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου, εισβάλλοντας στην τράπεζα. Με το όπλο απείλησε τους υπαλλήλους, ώστε να ακολουθήσουν τις υποδείξεις του και τον σάκο τον πέταξε στα πόδια τους για να τον γεμίσουν μετρητό.

Πάνω σε δίκυκλη μοτοσικλέτα ο δεύτερος επίδοξος ληστής περίμενε έτοιμος για να γκαζώσει μαζί με τον συνεργό του και τη «γερή μπάζα». Και ο δικυκλιστής, που ταυτόχρονα κρατούσε τσίλιες, έκρυβε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με περούκα και τεράστια γυαλιά.

Το λάθος να τον πλησιάσει έκανε θαμώνας κοντινού καφενείου, όταν ταράχτηκε από τον θόρυβο που προκάλεσε η θραύση των τζαμιών. «Τι θες εσύ εδώ;», τόλμησε να τον ρωτήσει και ο δικυκλιστής τού έδειξε το δρόμο της φυγής, βγάζοντας από την τσέπη τού μπουφάν του όπλο.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της τράπεζας ο επίδοξος ληστής απαιτούσε υπό την απειλή όπλου δεσμίδες χαρτονομισμάτων. Το χρηματοκιβώτιο, το οποίο διαθέτει σύστημα χρονοκαθυστέρησης, ήθελε τρία λεπτά για να απασφαλιστεί και οι υπάλληλοι να γεμίσουν τα ταμεία τους για τις τραπεζικές συναλλαγές.

Με τρεμάμενη φωνή ένας από τους υπαλλήλους ενημέρωσε τον ένοπλο για τα λεπτά που απαιτούνταν μέχρι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Το σχέδιο των επίδοξων ληστών είχε τιναχθεί στον αέρα. Ο περουκοφόρος δεν είχε καμία υπομονή και μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθεί μάζεψε τον άδειο σάκο, βγήκε από την τράπεζα, επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και μαζί με τον συνεργό γκάζωσαν για να εξαφανιστούν.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού ερευνά όλα τα στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών. Η δίκυκλη μηχανή βρέθηκε εγκαταλειμμένη στις Μικροθήβες, όπου εικάζεται ότι οι δύο δράστες είχαν σταθμεύσει άλλο όχημα για να τραπούν σε φυγή, εξαφανίζοντας τα ίχνη τους.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου