ΤΟΠΙΚΑ

«Κληρώνει» σήμερα για τον Βολιώτη Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Κιαμέτη

κληρώνει-σήμερα-για-τον-βολιώτη-αρχ-285960

Σήμερα «κληρώνει» για τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος Δαμασκηνό Κιαμέτη που θεωρείται το «φαβορί» για την εκλογή στην θέση του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων-Νεαπόλεως και Θάσου (Καβάλας). Οι εργασίες της Συνόδου που ξεκίνησαν πριν από τρεις μέρες θα αρχίσουν στις 9 το πρωί στο Συνοδικό Μέγαρο στην Ιερά Μονή Πετράκη. Αρχικά προβλέπεται η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Καλαμπάκας, ενώ θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για τον νέο Μητροπολίτη Φιλίππων, που έχει βολιώτικο ενδιαφέρον λόγω της υποψηφιότητας του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας και τα όσα προβλέπονται με την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, οι αρχιερείς θα ψηφίσουν για το σχηματισμό του «Τριπρόσωπου», των τριών δηλαδή κληρικών που θα διεκδικήσουν τη Μητρόπολη. Αμέσως μετά τον σχηματισμό του θα ακολουθήσει δεύτερη ψηφοφορία. Ο πλειοψηφών θα εκλεγεί νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων. Η εκλογή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10.30π.μ.

Ακολούθως η Ιεραρχία θα εκλέξει και Μητροπολίτη Φιλίππων (Καβάλας) και θα ασχοληθεί έπειτα με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Γύρω στη 1μ.μ. οι νέοι μητροπολίτες θα δώσουν το μικρό μήνυμα. Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου και θα δοθεί και το Μεγάλο Μήνυμα. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 2-2.30μ.μ.

Την επόμενη μέρα, αύριο δηλαδή Σάββατο, θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η χειροτονία των νέων μητροπολιτών.

Όπως είχε γράψει εδώ και δύο εβδομάδες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος Δαμασκηνός Κιαμέτης θεωρείται ο επικρατέστερος για τη χηρεύουσα θέση του Μητροπολίτη Φιλίππων, χωρίς να αποκλείεται την τελευταία στιγμή ανατροπή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου