ΤΟΠΙΚΑ

Με γερανό… στη Μαβίλη

με-γερανό-στη-μαβίλη-286709

Αυθαίρετο κρίθηκε το δώμα οικοδομής στην οδό Μαβίλη, όπου έχει τοποθετηθεί συστοιχία τριών κεραιών και ενός λινκ εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις περιοίκων τον τελευταίο ένα μήνα. Η αυτοψία της Πολεοδομίας Βόλου, αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια των περιοίκων, αλλά και του Δήμου Βόλου, που βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων για την απεγκατάσταση του συστήματος κεραιών μέσα από την πυκνοκατοικημένη γειτονιά του Αγίου Αντωνίου.

Χθες, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων έξω από το διώροφο της οδού Μαβίλη. Το παρών έδωσαν ο αιρετός δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος και συνεργάτες του. Μάλιστα ο κ. Μπέος, εμφανίστηκε στη γειτονιά, μαζί με γερανοφόρο του δήμου, το οποίο όμως δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ο κ. Μπέος συζήτησε με τους κατοίκους και αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματός τους. Ο ίδιος τους ενημέρωσε ότι πρόκειται να έρθει σε επαφή τόσο με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου όσο και με την διεύθυνση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να αποτρέψει να τεθεί σε λειτουργία η κεραία. «Σε διαφορετική περίπτωση, θα κάνουμε σάλτο μορτάλε, θα την κατεβάσουμε με το έτσι θέλω κι όπου πάει», είπε χαρακτηριστικά. Εξελίξεις αναμένεται έως την ερχόμενη Τρίτη.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα κατοίκων, κ. Γιώργος Βούλγαρης, επεσήμανε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί, ενώ ο δικηγόρος και κάτοικος της περιοχής, Βασίλης Τζάρτζανης, κάλεσε τους δημότες να σκεφτούν το μέλλον όλων των παιδιών και να μη βάζουν πάνω από την ανθρώπινη υγεία τα χρήματα.

Το παρών έδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος της Δύναμης Βόλου, Τέλης Δουλόπουλος, που δήλωσε επίσης αλληλέγγυος στον αγώνα των κατοίκων.

Η συγκέντρωση έγινε για μία ακόμη φορά μπροστά από την κλειστή πόρτα του διώροφου στην οδό Μαβίλη. Η ιδιοκτήτρια τοποθέτησε στην εξώπορτά της έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με στελέχη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να γίνουν μετρήσεις για να διαπιστωθεί ότι η κεραία εκπέμπει εντός των ορίων, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η κεραία είναι εκτός λειτουργίας μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου