ΤΟΠΙΚΑ

«Φιέστα» η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

φιέστα-η-ημέρα-σχολικού-αθλητισμού-286723

«Άλλη μια φιέστα που δεν μπορεί να κρύψει τη γύμνια του συστήματος», χαρακτηρίζει η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

«Η Φυσική Αγωγή αντιμετωπίζεται στο σχολικό πρόγραμμα ως γνωστικό αντικείμενο, επιδιώκει τη συσσώρευση γνώσεων και δεξιοτήτων και όχι την αγωγή των μαθητών για διαρκή χρήση της άσκησης προς όφελος της φυσικής τους κατάστασης που σχετίζεται με την υγεία.

Στην ουσία, το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία παίζει τον ρόλο της ανάπαυλας του μαθητή από τον φόρτο εργασίας.

Η εκτόνωση είναι ο στόχος και όχι η αγωγή του παιδιού», αναφέρει η τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ και προσθέτει: «Η πρόταση του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή στην εκπαίδευση, αφορά την προσχολική αγωγή, τη σχολική εκπαίδευση, η οποία εντάσσεται στη συνολική πρόταση για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό σχολείο, τον χαρακτήρα του και τους σκοπούς του, την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, τις επαγγελματικές σχολές και την Ειδική Αγωγή. Η Φ.Α. στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, θα πρέπει να στοχεύει στην απόκτηση θετικής στάσης απέναντι στη διά βίου άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Σε όσο πιο μικρή ηλικία το παιδί αρχίζει να γυμνάζεται για την υγεία, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να συνεχίσει και κατά την ενηλικίωση. Για να οδηγηθούν οι μαθητές στη διά βίου άσκηση, το μάθημα της Φ.Α. πρέπει να είναι προσανατολισμένο στη φυσική κατάσταση που σχετίζεται με την υγεία.

Επίσης, η ενασχόληση με τον σχολικό αθλητισμό (σχολικοί αγώνες), σε συνδυασμό με ένα κατάλληλο πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής, επιδρά ευνοϊκά στη διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στη διά βίου άσκηση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου