ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη ξανά 70χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος

συνελήφθη-ξανά-70χρονος-που-οδηγούσε-με-287374

Αύριο είχε ορισθεί 70χρονος Βολιώτης οδηγός να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο καθώς το βράδυ της Τρίτης κατελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης, αλλά τα ξημερώματα σήμερα ξανασυνελήφθη.

Ειδικότερα σε τροχονομικό έλεγχο τα ξημερώματα ο 70χρονος αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοτέστ και συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται πως, χθες παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 70χρονος Βολιώτης.

Ο κατηγορούμενος είχε προκαλέσει τροχαίο ευτυχώς με υλικές ζημιές προχθές το βράδυ στη Νέα Ιωνία.

Στον έλεγχο μέθης που του ζήτησαν οι αστυνομικοί να υποβληθεί γύρω στις 11 το βράδυ, αρνούνταν πεισματικά.

Γι’ αυτό τον λόγο η Τροχαία Βόλου, όπως ακριβώς προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, βεβαίωσε παράβαση με ανώτατο επιτρεπόμενο όριο κατανάλωσης αλκοόλ, και κίνησε αυτόφωρη διαδικασία.

Ο 70χρονος κατηγορούνταν ότι ενώ οδηγούσε είχε καταναλώσει αλκοόλ που αντιστοιχεί σε 1,10 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Στο δικαστήριο δεν είχε λόγια για να δικαιολογήσει για τις πράξεις του, και γι’ αυτό ζήτησε χρόνο για να προετοιμάσει για την απολογία του.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκανε δεκτό το αίτημά του και του έδωσε τριήμερη αναβολή, με τον εισαγγελέα υπηρεσίας όμως να προτείνει να μην αρθεί η κράτηση.

«Εχετε απασχολήσει άλλες δύο φορές τις δικαστικές αρχές» τόνισε ο εισαγγελέας έδρας, ωστόσο λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του κατηγορούμενου, το δικαστήριο διέταξε τελικά άρση της κράτησής του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου