ΤΟΠΙΚΑ

«Η αιρετή Περιφέρεια θα κάνει το μεγάλο άλμα»

η-αιρετή-περιφέρεια-θα-κάνει-το-μεγάλ-497719

 

Σε μία κατάμεστη αίθουσα προχθές το βράδυ στο Φρούριο Λάρισας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απ. Παπατόλιας μίλησε για τον «Καλλικράτη» και το μεγάλο στοίχημα της νέας αιρετής Περιφέρειας της νέας εποχής.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ο κ. Παπατόλιας μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Το στοίχημα για την αιρετή Περιφέρεια είναι να απαλλαγεί από την κηδεμονία ενός αντιπαραγωγικού κράτους, που δεν μπορεί να δώσει πια προτεραιότητα στις τοπικές δυνάμεις της αειφόρου και ισόρροπης ανάπτυξης.

Η αιρετή Περιφέρεια της νέας εποχής προβάλλει πλέον ως μία κομβική πολιτικο-διοικητική μονάδα, με ρόλο συντονιστή όλων των αναπτυξιακών προσπαθειών και του συλλογικού μοχλού που θα εξασφαλίζει ευνοϊκές πολιτικές και διοικητικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση καινοτομικών πρωτοβουλιών και δυναμικών επενδύσεων, για την παροχή σύγχρονων ποιοτικών υπηρεσιών διοικητικής εξυπηρέτησης και κοινωνικής προστασίας.

Η αιρετή Περιφέρεια θα κάνει το μεγάλο άλμα και θα ξεφύγει από τη φοβική λογική της αναδίπλωσης στα τοπικά της όρια και θα ξανοιχθεί σε συνεργασίες με άλλες Περιφέρειες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι επικριτές του Καλλικράτη δεν αντιλαμβάνονται ότι υπερασπίζονται αυτό ακριβώς το μοντέλο διακυβέρνησης που ακολουθούσαμε μέχρι σήμερα και το οποίο έχει χρεοκοπήσει οριστικά!

Δεν κατανοούν αυτό που έχει καταλάβει όλη η Ευρώπη: ότι η λύση για ένα βιώσιμο και υγιές οικονομικό σύστημα βρίσκεται στις δημόσιες πολιτικές που ενεργοποιούν και ενισχύουν το δυναμικό των τοπικών κοινωνιών.

Η λύση βρίσκεται στη μετατόπιση του κέντρου βάρους από το δύσκαμπτο , γραφειοκρατικό και συγκεντρωτικό κράτος προς τους θεσμούς της αποκέντρωσης και της περιφερειακής διακυβέρνησης, που μπορούν να απελευθερώσουν τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, με μοναδικό κριτήριο τις τοπικές ανάγκες και τα τοπικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα».

Στο εργοστάσιο Ζάχαρης

Επίσκεψη στο εργοστάσιο Ζάχαρης στη Λάρισα πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απ. Παπατόλιας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους για τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο εργοστάσιο και την προοπτική του ως κέντρου συγκέντρωσης πλέον της παραγωγής, τυποποίησης και διανομής του προϊόντος σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Παπατόλιας υποστήριξε πως θα πρέπει αρχικά να μελετηθεί, με τη σύμφωνη γνώμη των τευτλοπαραγωγών, εάν μέσα από τη συγκρότηση σοβαρών και αξιόπιστων Ομάδων Παραγωγών, μπορεί να ενταχθεί η τευτλοκαλλιέργεια σε προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης, έτσι ώστε να καλυφθεί το μέρος της Εθνικής ποσόστωσης. Για το ίδιο ζήτημα, όπως ανακοίνωσε σύντομα θα έχει συνάντηση με τους τευτλοπαραγωγούς της Περιφέρειας.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό του εργοστασίου, ο κ. Παπατόλιας , επεσήμανε την ανάγκη απρόσκοπτης χρηματοδότησης του προγράμματος του ΟΑΕΔ που είναι σε εξέλιξη.

Δεσμεύτηκε ότι από τη θέση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, θα αγωνιστεί στην κατεύθυνση της επαναλειτουργίας του εργοστασίου, προοπτική με την οποία συμφωνεί και η σημερινή διοίκηση του εργοστασίου, δεδομένης της υπολειτουργίας των υπολοίπων μεταποιητικών μονάδων, πλην του Πλατέος.

Προτεραιότητα για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όπως επεσήμανε στους εργαζόμενους του εργοστασίου αποτελεί η συνάντησή του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με τους τευτλοπαραγωγούς του θεσσαλικού κάμπου, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες της αύξησης της τευτλοπαραγωγής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου