ΤΟΠΙΚΑ

Κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΕ

κατάληψη-των-γραφείων-του-οαεε-497752

Σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ασφαλιστικού ταμείου των επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στο Βόλο, στην οδό Ροζού, προχώρησαν χθες επαγγελματίες και βιοτέχνες – μέλη τής ΠΑΣΕΒΕ στο Βόλο.

Οι απεργοί θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το «χαράτσι» στις εισφορές που έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία σε δεκάδες επαγγελματίες.

Νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ και με ειρηνικό τρόπο διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο τεράστιο πρόβλημα και την αδυναμία πληρωμής των εισφορών τους. Διένειμαν ειδικά ένθετα με τα αιτήματά τους, ενώ κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα στη διευθύντρια του Βόλου.

«Η κατάσταση το επόμενο διάστημα συνεχώς θα χειροτερεύει, καθώς

δεκάδες μικρές επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά και πολύ περισσότερες

είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας από τις πολιτικές των κυβερνήσεων

μέχρι σήμερα που ευνόησαν την μονοπώληση της αγοράς από μεγάλους

ομίλους, την επέκταση των πολυκαταστημάτων και την απελευθέρωση των

επαγγελμάτων» επισημαίνεται στο υπόμνημα και ζητείται μείωση των εισφορών κατά 10%.

Παράλληλα οι απεργοί ζήτησαν να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις για χρέη και οι απειλές για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αλλά και κάλυψη των 2/3 των δαπανών του ΟΑΕΕ από το κράτος και το 1/3 από τους ασφαλισμένους.

«Τυχόν επίκληση οικονομικών δυσκολιών του ΟΑΕΕ, δηλώνουμε προκαταβολικά και κατηγορηματικά ότι δεν γίνεται αποδεκτή, γιατί θεωρούμε την κοινωνική ασφάλιση δικαίωμα όλου του λαού και υποχρέωση της πολιτείας.

Οι ασφαλισμένοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κακή οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ, την ευθύνη την έχουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με τις πολιτικές που εφάρμοσαν» ξεκαθάρισε σε δηλώσεις της στον Τ η Όλγα Σταροπούλου από την ΠΑΣΕΒΕ, κάνοντας λόγο για «πολιτικές που καταλήστευσαν τα αποθεματικά του Ταμείου μας με τα δομημένα και «αδόμητα» ομόλογα, με το τζογάρισμά τους στο Χρηματιστήριο και με την παρακράτηση και αυτής της ελάχιστης, νομικά κατοχυρωμένης, κρατικής χρηματοδότησης».

Οι θιγόμενοι επαγγελματίες εκτιμούν ότι δέχονται πλέον τη χαριστική βολή λόγω της οικονομικής κρίσης και χαρακτηρίζουν δυσβάστακτο το ύψος της εισφοράς, που εκτός από τις αυξήσεις των προηγούμενων ετών αυξήθηκε και από την υποχρεωτική αλλαγή των κλάσεων, αφού δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας ότι οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες – βιοτέχνες – έμποροι θα μπορέσουν στο επόμενο διάστημα να ξοφλήσουν, ούτε καν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Αυτό -όπως τόνισε από την πλευρά του χθες ο κ. Μολόχας- έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους ασφαλισμένους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, που στερούνται παντελώς υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου