Μεϊκόπουλος: Επανεξετάζονται τα αιτήματα για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-04, 11:33:21
Μεϊκόπουλος: Επανεξετάζονται τα αιτήματα για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

Την διαβεβαίωση του Υπουργείου Παιδείας ότι ήδη επανεξετάζονται τα αιτήματα αναφορικά με την έγκριση τομέων και ειδικοτήτων για τα εναπομείναντα τμήματα των Επαγγελματικών Λυκείων Μαγνησίας με μικρότερο αριθμό μαθητών από τον προβλεπόμενο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018, έλαβε μετά από επικοινωνία του ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής επισημαίνοντας την ιδιαιτερότητα των εκκρεμών περιπτώσεων και την αναγκαιότητα λειτουργίας των 6 εναπομείναντων ολιγομελών τμημάτων που δεν έχουν λάβει ακόμη έγκριση από τα 37 καταγεγραμμένα στον Νομό Μαγνησίας, ενημερώθηκε πως λαμβάνει ήδη χώρα η διαδικασία επαναξιολόγησης των περιπτώσεων μη εγκεκριμένων ολιγομελών τμημάτων και ανάλογα με τα αποτελέσματα των εκτιμήσεων, πρόκειται να ακολουθήσει άμεσα νέος κύκλος προσλήψεων αναπληρωτών καθηγητών σύμφωνα με τις ανάγκες που εντοπίζονται ώστε να καταστεί εφικτή η λειτουργία των τομέων και των ειδικοτήτων που δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

«Μετά την αριθμ. πρωτ. 1484/28.09.2017 Απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Μπαξεβανάκη με την οποία εγκρίθηκε κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2017-2018 η λειτουργία τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια σε 12 περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας, με μικρότερο αριθμό μαθητών από τον προβλεπόμενο στην υπ΄ αριθ. Φ12/134644/Δ4/08- 08-2017 Υπουργική Απόφαση, το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει κάθε δυνατότητα επαναλειτουργίας των εναπομείναντων ολιγομελών τμημάτων που δεν εγκρίθηκαν εξ αρχής, αποδεικνύοντας με τις μέχρι τώρα ενέργειές του την στήριξή του στην επαγγελματική εκπαίδευση και τον σεβασμό στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με την παροχή των απαιτούμενων εφοδίων για την επαγγελματική τους ένταξη στην αγορά εργασίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=