ΤΟΠΙΚΑ

Ανακύκλωσαν 200 αντικείμενα μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς

ανακύκλωσαν-200-αντικείμενα-μαθητές-του-290026

Περισσότερα από 200 αντικείμενα, σε 20 κατηγορίες ηλεκτρονικών συσκευών και αξεσουάρ, ανακύκλωσαν μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς. Ηταν μία πρωτοβουλία του σχολείου, την οποία όμως αγκάλιασαν μαθητές και από τα άλλα σχολεία της περιοχής, δημοτικό, γενικό λύκειο και επαγγελματικό λύκειο, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένας σημαντικός αριθμός αντικειμένων, που παραδόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης.

Η ιδέα ανήκε στον εκπαιδευτικό Πληροφορικής του Γυμνασίου Αγριάς, Τηλέμαχο Μαγαλιό, την οποία αποδέχθηκαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και η Διεύθυνση του σχολείου, και ξεκίνησε η δράση.

Επί δύο εβδομάδες, στο σχολείο γινόταν συγκέντρωση ηλεκτρονικών συσκευών, που αντί να καταλήξουν σε κάποιο κάδο, δημιουργώντας επιβάρυνση στο περιβάλλον, παραδόθηκαν για ανακύκλωση.

Αφορμή αποτέλεσαν οι παλιοί υπολογιστές που βρίσκονταν στο σχολείο. «Ηταν παλιοί, χαλασμένοι και άχρηστοι. Αντί να τους πετάξουμε, σκεφτήκαμε να τους ανακυκλώσουμε. Και μέσα από αυτή την ενέργεια δείξαμε στους μαθητές κι έναν ακόμη τρόπο ανακύκλωσης. Για το γυαλί, το πλαστικό, το αλουμίνιο, το χαρτί, υπάρχουν ειδικοί κάδοι τους οποίους γνωρίζουν οι μαθητές. Για ηλεκτρονικές συσκευές όμως, υπάρχει μόνο ένα σημείο απόθεσης. Εμείς επιλέξαμε να τις παραδώσουμε σε ιδιωτική εταιρεία, που ήρθε με φορτηγό και τις πήρε απευθείας από το σχολείο», εξήγησε ο κ. Μαγαλιός.

Οι μαθητές έφεραν από το σπίτι τους, άχρηστες ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ χωρίστηκαν σε ομάδες, κατέγραψαν τα είδη των συσκευών, τα μέτρησαν και τα χώρισαν.

Μεταξύ άλλων ανακυκλώθηκαν 36 οθόνες Η/Υ, 30 κινητά, 14 εκτυπωτές, 18 κεντρικές μονάδες Η/Υ, 47 πληκτρολόγια, 18 μητρικές πλακέτες, 18 τροφοδοτικά, 14 ποντίκια, 30 κάρτες γραφικών, τάμπλετ κ.ά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου