ΤΟΠΙΚΑ

Χάνονται τα έργα των Μεσογειακών

χάνονται-τα-έργα-των-μεσογειακών-851206

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι Δήμοι Βόλου και Λάρισας σε περίπτωση που στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Οικονομίας δεν ανάψει το πράσινο φως για την έγκριση των 150.000.000 ευρώ που απαιτούνται για την κατασκευή των δύο Μεσογειακών Χωριών στις δύο πόλεις.

Τα παραπάνω είπε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Παύλος Μαρκάκης.

Ωστόσο εκείνο που προκάλεσε αίσθηση ήταν η επισήμανση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δημάρχου, που λίγο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου δέχθηκε ευχές για την ονομαστική του εορτή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Σπύρο Καπράλο. Όπως δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Μήτρου στο Σώμα, ο κ. Καπράλος εμφανίστηκε απαισιόδοξος όσον αφορά στις εξελίξεις για την κατασκευή των δύο Μεσογειακών Χωριών σε Βόλο και Λάρισα αντίστοιχα και ότι επιχειρείται -όπως του είπε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ- όπως η φιλοξενία και η διαμονή των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες του 2013 γίνει σε κρουαζιερόπλοια που θα ελλιμενιστούν ειδικά για το σκοπό αυτό στο λιμάνι του Βόλου. Στην αναφορά αυτή ο Δήμαρχος Βόλου επανέλαβε την κοινή θέση που έχουν εκφράσει τους τελευταίους μήνες ΔΕΜΑ και ΟΕΜΑ, ότι δηλαδή «χωρίς Μεσογειακά Χωριά δεν γίνονται Μεσογειακοί Αγώνες».

Από την πλευρά του ο βουλευτής και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Π. Μαρκάκης είπε ότι η Κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και ότι δεν ανακοινώνει τις πραγματικές της προθέσεις ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου. Μετά τις 14 Νοεμβρίου θα πουν την αλήθεια, ότι δηλαδή θα γίνουν Μεσογειακοί Αγώνες χωρίς Μεσογειακό Χωριό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι τυχαίο ότι η αυριανή 5η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΕΜΑ που θα λάβει χώρα το μεσημέρι στην έδρα της Οργανωτικής στο κτήριο του Σπήρερ στο Βόλο αναμένεται να γίνει μέσα σε βαρύ κλίμα, με τους δύο Δημάρχους Βόλου και Λάρισας να… κτυπούν το καμπανάκι του συναγερμού και να επισείουν τις ευθύνες τόσο προς το Προεδρείο της Οργανωτικής, όσο και προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο, που μαζί με την Ελληνική Κυβέρνηση και τη διοργανώτρια πόλη, το Βόλο, είναι ο τρίτος συμβαλλόμενος εταίρος που υπέγραψε με τη ΔΕΜΑ τη διεξαγωγή των XVII Mεσογειακών Αγώνων στο Βόλο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου