ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε πυρ και σκότωσε 22 ο δράστης

ανοιξε-πυρ-και-σκότωσε-22-ο-δράστης-851206

Ενοπλος άνοιξε πυρ σε κοιτώνα και αίθουσα διδασκαλίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ, σκοτώντας 21 άτομα, πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος. Το τραγικό συμβάν ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί χθες, τοπική ώρα.
«Σήμερα το πανεπιστήμιο χτυπήθηκε από μια τεράστια τραγωδία. Είμαστε σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρύτανης Τσαρλς Στέγκερ.
Η πανεπιστημιούπολη παραμένει κλειστή με εντολή της αστυνομίας. Οι πυροβολισμοί έπεσαν σε δύο σημεία, σε έναν κοιτώνα και στο κτίριο των μηχανολόγων, απέναντι το ένα από το άλλο. Ωστόσο, μεταξύ των πρώτων πυροβολισμών στον κοιτώνα και των δεύτερων μεσολάβησαν δύο ώρες.
Οι φοιτητές κλήθηκαν από τη διοίκηση του πανεπιστημίου να μείνουν μέσα στα δωμάτιά τους και να κρατηθούν μακρυά από παράθυρα.
Η αστυνομία έφτασε αμέσως στο σημείο, ενώ οι αξιωματικοί διέταξαν να κλείσει η πανεπιστημιούπολη, δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός χρόνου και πάλι εξαιτίας πυροβολισμών.
Τον Αύγουστο του 2006 είχε αναβληθεί η έναρξη των μαθημάτων, καθώς δραπέτης φυλακών πυροβόλησε και σκότωσε έναν δεσμοφύλακα και τον βοηθό σερίφη, οι οποίοι είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον συλλάβουν. Μετά τους πυροβολισμούς ο δραπέτης κρύφτηκε μέσα στο πανεπιστήμιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου