ΤΟΠΙΚΑ

«Ο τουρισμός αποτελεί προτεραιότητά μας»

ο-τουρισμός-αποτελεί-προτεραιότητά-498086

Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας

συναντήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή. Τα έργα υποδομής, οι στόχοι και οι προοπτικές του τουρισμού ήταν τα θέματα, για τα οποία οι δύο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Κ. Λεβέντης αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσίασαν στην κα Μακρή τα δεδομένα με την οικονομική κατάσταση των ταμείων τους και επεσήμαναν την ανάγκη στήριξης των απαιτούμενων πρωτοβουλιών για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «δεν παρέλειψαν να αναγνωρίσουν στο πρόσωπό της, τη μεγάλη συμβολή της από όποιες καίριες θέσεις κατείχε μέχρι τώρα στην τουριστική προβολή του τόπου μας.

Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου, αφού εξήρε τις πρωτοβουλίες της Ένωσης Ξενοδόχων, δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά τη σπουδαιότητα του τουρισμού ως μοχλού ανάπτυξης και ευημερίας της Μαγνησίας και για αυτό άλλωστε ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί έναν από τους άξονες που στο πρόγραμμά της έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Στη συνέχεια τόνισε πως «Η Μαγνησία και βέβαια ο νέος μεγάλος Δήμος Βόλου που δημιουργείται με τον «Καλλικράτη» προσφέρονται για πολλές και διαφορετικές μορφές τουρισμού. Τόσο με το θαλάσσιο όσο και με το ορεινό μέτωπο ο Δήμος Βόλου μπορεί να προβληθεί διεθνώς για την τουριστική του δραστηριότητα.

Στην προσπάθεια που κάνετε για όλο και καλύτερη παροχή υπηρεσιών θα είμαι μαζί σας».

Η κα Μακρή αναφέρθηκε και στα καίρια ζητήματα του Χιονοδρομικού Κέντρου και του δρόμου Χανιών – Κισσού, επισημαίνοντας ότι ήρθε η ώρα να προωθηθεί η άρτια λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου και όχι η απλή συντήρησή του. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης σχεδίου ομαλής λειτουργίας και του δρόμου Χανίων Κισσού , ενώ επεσήμανε ότι είναι αναγκαία και η ολοκλήρωση του σχεδίου παράκαμψης της Αγριάς.

Συνάντηση με τη διοίκηση της Μαγνησιακής Πίστης

Η Ζέττα Μακρή είχε επίσης συνάντηση με τη διοίκηση του Συνεταιρισμού «Μαγνησιακή Πίστη». Τα μέλη του Συμβουλίου μίλησαν στην κυρία Μακρή για τον Πιστωτικό Συνεταιρισμό που λειτουργεί εδώ και δεκαέξι χρόνια στο Νομό Μαγνησίας και σκοπό του έχει την δημιουργία ενός σταθερού χρηματοοικονομικού πόλου, ικανού να υποστηρίξει την τοπική οικονομική ανάπτυξη.

Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου, αναφέρθηκε στη σημασία της ενίσχυσης των υγιών τοπικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και της οικονομικής σταθερότητας στο Νομό και αφού ενημερώθηκε για τα προϊόντα, που παρέχει ο Συνεταιρισμός (χορήγηση ταμιακών διευκολύνσεων με προεξόφληση επιταγών πελατών τους και χορήγηση δανείων με εμπράγματες εγγυήσεις) υποσχέθηκε να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα ληφθεί, προκειμένου να επιτευχθούν και οι περαιτέρω στόχοι της «Μαγνησιακής Πίστης».

Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφέρει ότι πρόκειται ουσιαστικά για στόχους που συγκλίνουν στην εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών, σε ταμιακές διευκολύνσεις στα μέλη της αλλά και σε συγκέντρωση του κεφαλαίου, που είναι αναγκαίο για την μετατροπή της σε πιστωτικό Ίδρυμα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου