ΤΟΠΙΚΑ

Ευέλικτος φορέας διαχείρισης φραγμάτων

ευέλικτος-φορέας-διαχείρισης-φραγμά-498108

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΜΑΚ, τον Βιολογικό Καθαρισμό βιομηχανικής περιοχής και το φράγμα Γυρτώνης στη Λάρισα επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απ. Παπατόλιας.

Κατά την επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ο κ. Παπατόλια ενημέρωσε ότι βασικές του προτεραιότητες στη νέα αιρετή Περιφέρεια είναι: επίδομα Δασών, άμεση μετατροπή των συμβάσεων του προσωπικού σε αορίστου χρόνου, εκσυγχρονισμός του σώματος με τα σύγχρονα μηχανήματα 4Χ4 και καλή συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες που υπάρχουν σε επίπεδο Δήμων.

Ακολούθως ο κ. Παπατόλιας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ Λάρισας, όπου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το όχημα Περιβαλλοντικής προστασίας που διαθέτει στον εξοπλισμό της η ΕΜΑΚ, ένα από τα πιο σύγχρονα οχήματα που στοχεύει στον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος από επικίνδυνα απόβλητα.

«Σήμερα διαπιστώσαμε», ανάφερε σε δηλώσεις ο κ. Παπατόλιας, «το πώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία λειτουργεί ως μία σύγχρονη μονάδα, που έχει ενσωματώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις τεχνολογικές καινοτομίες για την ασφάλεια του πολίτη. Όχημα περιβαλλοντικής προστασίας, το πιο σύγχρονο στον κόσμο, που κάνει περισυλλογή επικίνδυνων αποβλήτων και μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά Περιβαλλοντικούς κινδύνους. Η ΕΜΑΚ Λάρισας, είναι πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση, για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στη χώρα μας».

Επόμενος σταθμός του κ. Παπατόλια ήταν ο Βιολογικός Καθαρισμός της Βιομηχανικής περιοχής Λάρισας, που όπως είναι γνωστό ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1999 και επεξεργάζεται τα απόβλητα των Βιομηχανιών της ΒΙΠΕ Λάρισας, έπειτα από προεπεξεργασία που γίνεται από τις ίδιες τις βιομηχανικές μονάδες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, αφού ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για το έργο και την διαδικασία επεξεργασίας που έχει αναλάβει ο Βιολογικός Καθαρισμός της Βιομηχανικής περιοχής Λάρισας, ο κ. Παπατόλιας επεσήμανε την ανάγκη απόκτησης από όλες τις Βιομηχανίες της περιοχής, αυτοτελών μονάδων επεξεργασίας λυμάτων, έτσι ώστε να γίνεται μία προεργασία και μία προεπεξεργασία και στη συνέχεια να διοχετεύονται στο Βιολογικό Καθαρισμό, έτσι ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον κανένα πρόβλημα στον Πηνειό, κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς, όπως τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κοστίζει πολύ λιγότερο από τα πρόστιμα που καλούνται να καταβάλλουν σε περίπτωση διαπίστωσης περιβαλλοντικής μόλυνσης, από την απαξίωση επίσης που υφίστανται σε αυτή την περίπτωση αλλά κυρίως και από την τεράστια βλάβη που υφίσταται το περιβάλλον.

Τελευταίος σταθμός του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Απόστολου Παπατόλια κατά τις σημερινές επισκέψεις του στο Νομό Λάρισας, ήταν το φράγμα Γυρτώνης, το οποίο πρόκειται να καλύψει αρδευτικές ανάγκες εκτάσεως 200.000 στρεμμάτων του ΤΟΕΒ Πηνειού, που με τη μεταφορά νερών από τον Αχελώο, θα ανέλθουν σε 490.000 στρέμματα. Επιπλέον, προβλέπεται η τροφοδότηση με βαρύτητα του ταμιευτήρα της Κάρλας με χειμερινά νερά του Πηνειού καθώς και η πλήρωση των υφιστάμενων λιμνοδεξαμενών.

Αμέσως μετά την ξενάγησή του στο έργο, ο κ. Παπατόλιας πρότεινε ως αναγκαία τη δημιουργία ενός ευέλικτου φορέα διαχείρισης των λειτουργούντων και των υπό κατασκευή φραγμάτων αναγκαίων για την ταμίευση του νερού της Θεσσαλίας, εξοπλισμένου με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, με στόχο τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό των συμπληρωματικών αρδευτικών έργων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου