ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση για το έργο του λιμανιού στον Πλατανιά

ικανοποίηση-για-το-έργο-του-λιμανιού-σ-291908

Εκφράζουν με επιστολή τους οι πλοιοκτήτες μέσης αλιείας

Την ίδια ώρα που στον Πλατανιά έχουν ξεσηκωθεί αντιδράσεις για το αλιευτικό καταφύγιο, που όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής θα αλλοιώσει το φυσικό περιβάλλον, η Πανελλήνια Ενωση Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας, σε επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, εκφράζει την ικανοποίησή της για το έργο.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος μέσης αλιείας Ιωάννης Μουντούκος, «το λιμάνι του Πλατανιά βρίσκεται σε κομβικό σημείο, συνδέοντας τη Μαγνησία με τις Βόρειες Σποράδες, εξυπηρετώντας κάθε χρόνο πλήθος σκαφών διαφόρων τύπων. Έχει βεβαίως υποστεί ζημίες από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, υπάρχει παντελής έλλειψη υποδομών και δεν παρέχει καμία ασφάλεια στον ελλιμενισμό των σκαφών έναντι των νοτίων κυρίως ανέμων.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να κατασκευαστεί, κατά προτεραιότητα, ένα σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο, το οποίο θα έχει υποδομές ήτοι ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, πυρόσβεση, τουαλέτες κ.λπ. και θα εξωραΐσει το περιβάλλον με τη δημιουργία πλακόστρωτων, βραχόκηπων, παραδοσιακών καναπέδων, φωτιστικών κ.λπ., προσελκύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πλήθος τουριστών από ξηράς αλλά κυρίως από τη θάλασσα, πλήθος επαγγελματιών στον χώρο της ενδιαίτησης και της σίτισης κ.ο.κ., δίνοντας πνοή και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Πηλίου.

Κυρίως όμως θα παρέχει ασφάλεια στον ελλιμενισμό των σκαφών μας, ασφάλεια την οποία δεν παρέχει κανένα λιμάνι σε όλη την ακτογραμμή από το Τρίκερι μέχρι τον Πλαταμώνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου