ΤΟΠΙΚΑ

«Καυγάς» για το όνομα στη μαρκίζα…

καυγάς-για-το-όνομα-στη-μαρκίζα-498179

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου πριν από μερικούς μήνες ότι τα Κοινωνικά Κέντρα του Δήμου δεν μπορούν να έχουν στην είσοδό τους πινακίδα με τίτλο «Δεληγεώργειο Κοινωνικό Κέντρο …» και αντ΄ αυτής να υπάρχει μαρμάρινη πινακίδα με τίτλο: « Δωρητής, Δεληγεώργειο Κοινωνικό Κέντρο», προκάλεσε την αντίδραση του Ιδρύματος που κάθε χρόνο ενισχύει οικονομικά τη λειτουργία των Κοινωνικών Κέντρων, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα τμήμα από τα ετήσια λειτουργικά τους έξοδα.

Οι αντιδράσεις για την πρακτική του Δήμου Βόλου να μετονομάζει τα Κοινωνικά Κέντρα του Δήμου σε Δεληγεώργεια Κοινωνικά Κέντρα, ως αναγνώριση της οικονομικής ενίσχυσής τους από το Ίδρυμα, ξεκίνησαν εδώ και πολύ καιρό με πρώτο και καλύτερο τον επικεφαλής της ΔΑΣ κ. Αντώνη Παππά. Με την πρώτη ευκαιρία ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας δεν δίσταζε να επικρίνει τη Δημοτική Αρχή για την πρακτική που εγκαινίασε απέναντι στο Κοινωφελές Ίδρυμα. Ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση να τοποθετούνται μαρμάρινες πινακίδες, όπου θα αναγράφεται το ίδρυμα ως Δωρητής, πριν από δύο μήνες περίπου, όταν την άποψη του κ. Παππά ενστερνίστηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκος Μήτρου, κάτι που ανάγκασε την πλειοψηφία του Δήμου να υιοθετήσει τις σχετικές προτάσεις τόσο της μείζονος, όσο και της ελάσσονος μειοψηφίας.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας Δεληγεώργη, όπως προκύπτει και από την απαντητική επιστολή που απέστειλε την περασμένη Παρασκευή στον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Νίκο Δεληγεώργη ο Δήμαρχος Βόλου.

Ειδικότερα η απαντητική επιστολή του Δημάρχου Βόλου προς τον κ. Νίκο Δεληγεώργη έχει ως εξής:

«Κύριε Δεληγιώργη,

Σχετικά με την από 23/09/2010 επιστολή σας και προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή, αλλά και εγώ προσωπικά, αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε την προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Δεληγεώργη στην πόλη του Βόλου και ελπίζουμε αυτή η προσφορά να συνεχισθεί και στο μέλλον.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σε συζήτησή του αποφάσισε τα διαλαμβανόμενα στην σχετική απόφασή του (αρ. απόφ. 403/2010), στην οποία γίνεται σαφές ότι στις εισόδους των κτηρίων για τη λειτουργία των οποίων πραγματοποιείται η δωρεά εκ μέρους του Ιδρύματος μπορούν να τοποθετούνται πινακίδες όπου θα αναγράφεται το Ίδρυμα ως ΔΩΡΗΤΗΣ.

Δεν πιστεύουμε λοιπόν, σε καμία περίπτωση, ότι η απόφαση αυτή είναι προσβλητική για το άτομό σας, ούτε βεβαίως για την προσφορά σας, που είναι αναγνωρίσιμη από την τοπική κοινωνία. Όσον αφορά στους όρους και τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτοί ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και όχι από μένα προσωπικά, που αποτελώ το εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιθυμία σας η πινακίδα να αναφέρει κατά λέξη «Δεληγεώργειο Κοινωνικό Κέντρο…», αυτό κατά τη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου θα προϋπόθετε ότι τα Κοινωνικά Κέντρα ανήκουν ή υποστηρίζονται εξ ολοκλήρου οικονομικά από το Δεληγεώργειο Ίδρυμα.

Με αυτή τη λογική το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε στην απόφαση να τοποθετηθούν στα επιχορηγούμενα Κοινωνικά Κέντρα αντίστοιχες μαρμάρινες πινακίδες που θα μπορούσαν να επιγράφονται «Δωρητής, Δεληγεώργειο Κοινωφελές Ίδρυμα».

Για τα παραπάνω παρακαλούμε να έχουμε μια απ’ ευθείας συζήτηση μαζί σας ώστε να τακτοποιηθεί η υπάρχουσα εκκρεμότητα το συντομότερο δυνατόν».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου