ΤΟΠΙΚΑ

«Φυλακισμένοι» στο αμπάρι ιστιοφόρου

φυλακισμένοι-στο-αμπάρι-ιστιοφόρο-498202

Εξαθλιωμένοι εντοπίστηκαν σε δουλεμπορικό 26 μετανάστες προχθές το βράδυ στο Τρίκερι

 

Ποινική δίωξη ασκήθηκε χθες σε βάρος των δύο Ουκρανών δουλεμπόρων που στοίβαξαν στο αμπάρι ενός ιστιοφόρου 26 αλλοδαπούς. Οι αλλοδαποί εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για μια καλύτερη ζωή στους δύο διακινητές, μέλη κυκλώματος παράνομης μεταφοράς μεταναστών.

Το εισιτήριο μεταφοράς τους στην Ελλάδα πληρώθηκε ακριβά, ενώ οι συνθήκες του πολυήμερου θαλάσσιου ταξιδιού από τα παράλια της Τουρκίας ήταν απάνθρωπες και εξουθενωτικές.

Εξαντλημένοι από την κούραση και την πείνα οι 26 μετανάστες, Αφγανοί και Σομαλοί, βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, όπου μεταφέρθηκαν στις 3 τα ξημερώματα χθες.

Το προηγούμενο βράδυ προσωπικό του περιπολικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Αγία Βάτος» Τρικέρων το ιστιοφόρο «Itchen Explorer II» με σημαία Αυστρίας.

Το αμπάρι δύο Ουκρανοί, 31 και 40 ετών, το είχαν μετατρέψει σε κονσερβουκούτι ανθρώπινων ψυχών, μεταφέροντάς τους χωρίς νόμιμα έγγραφα στη χώρα. Οι 26 αλλοδαποί κρυμμένοι περίμεναν τη στιγμή της απελευθέρωσής τους από τα «δεσμά».

Το ιστιοφόρο συνοδεία του πλωτού περιπολικού κατέπλευσε με ασφάλεια στις 2 το πρωί στο λιμάνι του Βόλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου