ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού των συνταξιουχικών οργανώσεων του Βόλου στη Λάρισα

ραντεβού-των-συνταξιουχικών-οργανώσ-293367

Δυναμική αναμένεται να είναι η παρουσία των συνταξιούχων της Μαγνησίας στην πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί στην πλατεία της Λάρισας την ερχόμενη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων απηύθυναν χθες σε συνέντευξη Τύπου κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου, Βούλα Ευθυμίου, μιλώντας για τις κινητοποιήσεις υπογράμμισε πως οι συνταξιούχοι θα πρέπει να αντιδράσουν, καθώς πλέον δεν αντέχουν σε άλλες περικοπές σε συντάξεις και τα δικαιώματά τους, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων, Θανάσης Κοντονίνας, επέκρινε όσους δεν συμμετέχουν, τονίζοντας: «ας μην περιμένουν να τους γεμίσουν το στομάχι αυτοί που τους το αδειάσανε. Δεν ρωτάνε πόσα έφαγες αλλά πόσα έφερες. Μας έχουν ρουφήξει το αίμα τα μνημονιακά χρόνια. Η γενιά μας προσέφερε τα πάντα στην ανόρθωση του κράτους, και τώρα μας ειρωνεύονται ότι δεν διαμαρτυρόμαστε, άλλα ότι περνάμε καλά. Δεν έχουμε άλλη προίκα παρά μόνο τα σκεπάσματά μας» πρόσθεσε ο κ. Κοντονίνας.

Με τη σειρά του, ο γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Κώστας Γερογιάννης κάλεσε τους συναδέλφους του να συμμετέχουν, γιατί όπως είπε «ο αγώνας είναι μονόδρομος για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας αφαίρεσαν από το 2009 μέχρι σήμερα», ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΑΓΕΤ, Θανάσης Μούτος επισήμανε τις ευθύνες των συνδικαλιστών διαχρονικά που δεν ξεσήκωσαν τον κόσμο ενάντια στη σπατάλη που γινόταν στα ταμεία με ευθύνη του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Τέλος ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ, Γιώργος Ρούσσος, προέβλεψε ότι έρχονται και νέες περικοπές, και πως οι συντάξεις θα μειωθούν επιπλέον μέσα από τις αλλαγές που επέρχονται στο ασφαλιστικό. Σημείωσε επίσης ότι «δεν ευθύνονται οι συνταξιούχοι που πλήρωναν κανονικά, για το γεγονός ότι φαγώθηκαν τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ πολλά χρωστούν ακόμη εφοπλιστές και τράπεζες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου