ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων

πρόταση-για-τη-μονάδα-επεξεργασίας-απ-296755

Εως τέλος Νοεμβρίου, ο Δήμος Βόλου αναμένεται να είναι έτοιμος να υποβάλλει πρόταση για τη δημιουργία μονάδας ολοκληρωμένης επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ, που θα συμβάλλει στη μείωση του όγκου σκουπιδιών που οδηγούνται προς υγειονομική ταφή.

Χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποσύρθηκε αντίστοιχη πρόταση που είχε κατατεθεί απευθείας στο υπουργείο, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη λάβει από το υπουργείο χρηματοδότηση 44 εκατ. ευρώ για να βγάλει πρόσκληση για τρεις μονάδες στην περιοχή και συγκεκριμένα, μία για τη Μαγνησία, μία για τη Λάρισα και μία για Τρίκαλα – Καρδίτσα.

Όπως εξήγησε ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, υποχρεωτικά η πρόταση θα υποβληθεί στην Περιφέρεια, και για τον σκοπό αυτό υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΣΥΔΙΣΑ και δήμου.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα και θα ακολουθήσει η έγκριση της μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο, και στη συνέχεια η έγκριση για την υποβολή της πρότασης στην περιφέρεια.

Την πρόταση καταψήφισαν παρατάξεις της μειοψηφίας. Οι επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας και ΛΑΣ, Μαργ. Πατσιαντάς και Αποστόλης Νάνος αντίστοιχα, επικεντρώθηκαν στην παραγωγή και ως εκ τούτου καύση RDF, υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία της μονάδας προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών, και ζήτησαν να μην εγκαταλειφθεί ο σχεδιασμός της διαλογής στην πηγή.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου