ΤΟΠΙΚΑ

«Τέλος στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο»

τέλος-στο-δημόσιο-πανεπιστήμιο-851206

Μετά το «νέο» σχολείο που προώθησε το Υπουργείο Παιδείας, τώρα έρχεται το «νέο» Πανεπιστήμιο, όπως ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας αλλά και τον Πρωθυπουργό στους Δελφούς. Η ακαδημαϊκή κοινότητα ήδη εκφράζει τις έντονες διαμαρτυρίες της για τις εξαγγελίες και μέσα από τα όργανά της ξεκινά τις συζητήσεις με απώτερο σκοπό τις κινητοποιήσεις.

Για ισοπεδωτικές εξαγγελίες έκανε λόγο η πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ρίκι Βαν Μπούσχοτεν, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε άναυδοι. Εάν προωθηθούν αυτά τα μέτρα, τότε θα πρέπει να ξεχάσουμε τον δημόσιο και δημοκρατικό χαρακτήρα του Πανεπιστημίου».

Η ίδια σημείωσε πως για τα περιφερειακά Πανεπιστήμια τα μέτρα θα επιφέρουν χειρότερα αποτελέσματα. Ο Σύλλογος σήμερα θα πραγματοποιήσει διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να μιλήσει για τις εξαγγελίες, ενώ όπως όλα δείχνουν το επόμενο διάστημα η ακαδημαϊκή κοινότητα θα βρεθεί στους δρόμους.

Αντίθετοι με τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας είναι και οι φοιτητές. Ο Λευτέρης Μπαρμπαγιάννης, μέλος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, έκανε λόγο για κατάρρευση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και τόνισε πως οι φοιτητές θα πρέπει να παλέψουν για να διεκδικήσουν ό,τι τους έχει απομείνει.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ΕΑΑΚ, με τον Στέφανο Μολόχα να τονίζει πως τα μέτρα αυτά είναι το τελειωτικό χτύπημα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως πλέον ποινικοποιείται ο συνδικαλισμός και οι επιχειρήσεις εισχωρούν για τα καλά στο Πανεπιστήμιο.

Το τοπικό Ίδρυμα εκπροσώπησε στους Δελφούς ο αντιπρύτανης κ. Γιάννης Θεοδωράκης, ο οποίος σημείωσε πως οι πρυτανικές αρχές θα συζητήσουν με το Υπουργείο για τα νέα μέτρα, καθώς αρκετά από αυτά χρειάζονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου